Yeni Kvkk (kişisel Veri Kullanımı Kanunu)

Ferhat

Orgeneral
Site Yöneticisi
Misafir
VIP
#2
Verbis'e kayıt yaptırma süresi uzatılmış. İlk Bilgilendirme bizden olsun....


VERBİS’E KAYIT SÜRESİNİN UZATILMASI HAKKINDA DUYURU


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve muhtelif sektör temsilcileri tarafından Kurumumuza intikal ettirilen Veri Sorumluları Siciline kayıt sürelerinin uzatılmasına ilişkin taleplerin değerlendirilmesi neticesinde Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 03.09.2019 tarihli ve 2019/265 sayılı Kararı ile;

  • Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları ile yurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Veri Sorumluları Siciline kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen sürenin 31.12.2019 tarihine kadar uzatılmasına,
  • Bu kararın Kurum internet sayfasında duyurulması ve Resmi Gazetede yayımlanmasına
karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 

mehmetdemir

Orgeneral
Moderatör
#3
Verbis'e kayıt yaptırma süresi uzatılmış. İlk Bilgilendirme bizden olsun....


VERBİS’E KAYIT SÜRESİNİN UZATILMASI HAKKINDA DUYURU


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve muhtelif sektör temsilcileri tarafından Kurumumuza intikal ettirilen Veri Sorumluları Siciline kayıt sürelerinin uzatılmasına ilişkin taleplerin değerlendirilmesi neticesinde Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 03.09.2019 tarihli ve 2019/265 sayılı Kararı ile;

  • Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları ile yurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Veri Sorumluları Siciline kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen sürenin 31.12.2019 tarihine kadar uzatılmasına,
  • Bu kararın Kurum internet sayfasında duyurulması ve Resmi Gazetede yayımlanmasına
karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

teşekkür ederim ferhat bey saygılar
 

weakness

Orgeneral
Moderatör
Üye
#4
merhabalar arkadaşlar kvkk ile ilgili elinde döküman ve bilgi paylaşımı yapmak isteyen var mı acaba
Mehmet Bey,

İşyerinde yapılacak işleri özetlediğim maddeleri atıyorum buraya sizde belki sizinde işinizi görür.

-Takıma Genel Bilgilendirme Yapılması
-Veri takımının ve veri sorumlusunun sorumluluk ve görevlerinin belirlenmesi
-Veri Kategorilerine göre KVKK kapsamındaki kişisel veri envanterlerinin birim bazında çıkarılması
-Veri İşleme Amaçlarının belirlenmesi
-Verilerin paylaşıldığı grupların belirlenmesi
-Saklama ve İmha Politikasının hazırlanması
-Verilerin saklama sürelerinin tanımlanması
'-Verisi işlenen ilgili kişinin verisine erişim, düzeltme, silme, işlemeyi kısıtlama hakları, özel durumlarda itiraz etme hakları ve verisinin taşınabilirliği için ortam mevcudiyeti
-Verilerin anonimleştirilmesi
-Aydınlatma metinlerinin hazırlanması ve ilgililerin bilgilendirilmesi
-Personellerin bilgilendirilmesi
-Çalışan özlük dosyalarındaki bilgiler için bilgilendirilmeleri metni
-Sağlık ve diğer konular için bilgilendirme metni
-Çalışanların farkındalıklarının KVKK ile ilgili sağlanması
-Müşterinin bilgilendirilmesi(Bireysel kişiler varsa)
-Tedarikçi bilgilendirilmesi(Bireysel kişiler)
-Veri işleyen üçüncü taraf olması durumunda 3.tarafla yapılmış sözleşme
-Çerez Politikasının Hazırlanması
-Kamera Kayıtlarının Yönetimi
-Mobil Cihaz Yönetimi
-Veri Koruma risklerinin belirlenmesi
-Veri Koruma yönetmelik ve politikalarının belirlenmesi
-Kişisel Verilere Erişim Talebi Oluştuğunda Yapılacak işlemlerin belirlenmesi
-Veri İhlallerinin tespit,kontrol ve denetim mekanizmasının oluşturulması
 

Ekli dosyalar

mehmetdemir

Orgeneral
Moderatör
#5
Mehmet Bey,

İşyerinde yapılacak işleri özetlediğim maddeleri atıyorum buraya sizde belki sizinde işinizi görür.

-Takıma Genel Bilgilendirme Yapılması
-Veri takımının ve veri sorumlusunun sorumluluk ve görevlerinin belirlenmesi
-Veri Kategorilerine göre KVKK kapsamındaki kişisel veri envanterlerinin birim bazında çıkarılması
-Veri İşleme Amaçlarının belirlenmesi
-Verilerin paylaşıldığı grupların belirlenmesi
-Saklama ve İmha Politikasının hazırlanması
-Verilerin saklama sürelerinin tanımlanması
'-Verisi işlenen ilgili kişinin verisine erişim, düzeltme, silme, işlemeyi kısıtlama hakları, özel durumlarda itiraz etme hakları ve verisinin taşınabilirliği için ortam mevcudiyeti
-Verilerin anonimleştirilmesi
-Aydınlatma metinlerinin hazırlanması ve ilgililerin bilgilendirilmesi
-Personellerin bilgilendirilmesi
-Çalışan özlük dosyalarındaki bilgiler için bilgilendirilmeleri metni
-Sağlık ve diğer konular için bilgilendirme metni
-Çalışanların farkındalıklarının KVKK ile ilgili sağlanması
-Müşterinin bilgilendirilmesi(Bireysel kişiler varsa)
-Tedarikçi bilgilendirilmesi(Bireysel kişiler)
-Veri işleyen üçüncü taraf olması durumunda 3.tarafla yapılmış sözleşme
-Çerez Politikasının Hazırlanması
-Kamera Kayıtlarının Yönetimi
-Mobil Cihaz Yönetimi
-Veri Koruma risklerinin belirlenmesi
-Veri Koruma yönetmelik ve politikalarının belirlenmesi
-Kişisel Verilere Erişim Talebi Oluştuğunda Yapılacak işlemlerin belirlenmesi
-Veri İhlallerinin tespit,kontrol ve denetim mekanizmasının oluşturulması





çok teşekkür ederim ellerinize sağlık
 

Online ISO Standart Eğitimleri

Üst