14001 iç tetkik sınav soruları

ES TEO

Er
Üye
ISO 14001 İç Tetkik Sınav Soruları
1-Üst yönetimi denetlerken, çevre yönetim sisteminin etkin olarak yürüyüp yürümediğini kontrol etmek amacıyla baktığınızda birçok müşteri şikâyeti geldiğini görüyorsunuz. Sorgulama yaptığınızda üst yönetimin "bunun için çevre görevlimiz var. Şikâyetlerin ve sistemin etkinliğinin hesabını ondan sormamız gerekir” dediğine şahit oluyorsunuz.

2-Kuruluşun bulunduğu lokasyonun hemen yanında LPG dolum fabrikası olduğunu görüyorsunuz. Bir denetçi olarak, kontrol etmeniz gereken dökümante edilmiş bilgiler neler olmalıdır.

3-Yardımcı tesisleri denetliyorsunuz. LPG tüplerinin bulunduğu alanı incelediğinizde yanıcı ve patlayıcıların yan yana olduğunu görüyorsunuz. Alınan önlemleri incelediğinizde yardımcı tesisler sorumlusunun “20 yıldır bu şirketteyim, bir problem yaşamadık, bu nedenle bir önlem alma gereği hissetmedik’’ cevabını alıyorsunuz.

4-Çevre boyut ve etki değerlendirme bilgisini incelediğinizde bakım sürecinde kontamine atıkların bertarafının çevre etkisinin çok yüksek toprak kirliliğine neden olduğunu tespit edildiğini görüyorsunuz. Bu aşamada kontrol etmenizi gereken dökümante edilmiş bilgiler neler olmalıdır.

5-Çevre fabrikamızdan atıklarımız ile ilgili olarak bir şikayet geliyor. Şikayeti yapan yan farikanın çevre görevlisi kapıdaki görevli arkadaşa yazılı bilgiyi veriyor. Görevli arkadaş bundan sonra ne yapacağını gösteren bir bilgiye ulaşamıyorsunuz.

6-Kuruluşun amaç ve hedeflerini inceliyorsunuz. Şirketin ciddi bir elektrik ve su tüketimi olduğunu görüyorsunuz. Ve bir çok da kuruluşa ait nakliye araçlarının olduğunu görüyorsunuz. Bir İç denetçi olarak hangi dökümante edilmiş bilgileri özellikle sorgulardınız?

Ekli dosyalar

• 14001 iç tetkik sınav soruları.jpg
    14001 iç tetkik sınav soruları.jpg
    262.1 KB · Görüntüleme: 268
Moderatör tarafında düzenlendi:
En sevdiğimmmm sorular. şimdi bir işle uğraşıyorum. bitirince sorunuzu cevaplayacağım

Merhabalar. İç Denetim Sınav sorularına cevaben ekteki dokümanı indirebilirsiniz?
bu cevaplara göre 90 alırsınız:)

Ekli dosyalar

• İç Denetim Sınav Soruları.docx
    17.6 KB · Görüntüleme: 241

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri