Yeni 7.1.5.1.1 Ölçüm Sistemleri Analizi

ZenciPsikiyatr

Orgeneral
Moderatör
Üye
Herkese merhaba,

IATF 16949 Belgelendirme denetlemesini başarı ile geçtik fakat minör uygunsuzluklardan biri M12x1.5 Diş Mastarı için Nitel MSA olmamasıydı. Bunu 8D formatında kök neden analizi yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı rica ederim.

Şimdiden teşekkürler.

Ekte nitel MSA örneği bulabilirsiniz. 8D için de Müşteri talebinin olmaması nedeniyle böyle bir hata oluştuğunu yazabilirsiniz ve bunuda ileri ürün planlama formuna ekleyerek çözüm sunabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Axxxxxx Nitel MSA.xls
    122 KB · Görüntüleme: 318
Ekte nitel MSA örneği bulabilirsiniz. 8D için de Müşteri talebinin olmaması nedeniyle böyle bir hata oluştuğunu yazabilirsiniz ve bunuda ileri ürün planlama formuna ekleyerek çözüm sunabilirsiniz.

Cem bey yardımlarınız için teşekkür ederim. Şöyle bir durumu belirtmemişim. M12x1.5 Diş mastarı ile yaptığım civata kontrolü parçada SC karakter. SC karakter ile müşteri talebi arasında bağlantı kurulabilir mi 8D için?

Cem bey yardımlarınız için teşekkür ederim. Şöyle bir durumu belirtmemişim. M12x1.5 Diş mastarı ile yaptığım civata kontrolü parçada SC karakter. SC karakter ile müşteri talebi arasında bağlantı kurulabilir mi 8D için?

Şu aşamada kurmaktan başka bir durum yok gibi gözüküyor. Sizdekine benzer sıkıntı bende de oldu. Ben uygunsuzluğu " Müşteri talebi olsun veya olmasın Kontrol planında yazan tüm kontrol metodlarına Nicel ve Nitel MSA yapılacaktır. " şeklinde 8D ye yazıp talimatıda revize ettim ve akabinde tüm yeni devreye aldığım parçalara ve belirli aralıklarla diğer parçalara MSA yaparak sorunu çözdüm.

Herkese merhaba,

IATF 16949 Belgelendirme denetlemesini başarı ile geçtik fakat minör uygunsuzluklardan biri M12x1.5 Diş Mastarı için Nitel MSA olmamasıydı. Bunu 8D formatında kök neden analizi yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı rica ederim.

Şimdiden teşekkürler.
denetçi herhangi bir ölçü aletini rastgele seçip MSA çalışması varmı yokmu onamı bakıyor

Merhaba
Peki bu mastara nasıl bir organizasyonla msa yapacaksınız mantık nedir burada dişi bozup 30 parça üzerinden geçmesi gereken somunların 5 adetinin dişini bozarak mı msa yapılacak peki geçmez kısmını nasıl geçirip uygunsuz göstereceksiniz diş mastarına msa istenmesi tuhaf geldi bana

Merhaba
Peki bu mastara nasıl bir organizasyonla msa yapacaksınız mantık nedir burada dişi bozup 30 parça üzerinden geçmesi gereken somunların 5 adetinin dişini bozarak mı msa yapılacak peki geçmez kısmını nasıl geçirip uygunsuz göstereceksiniz diş mastarına msa istenmesi tuhaf geldi bana
Dişlerdeki hatveleri bilerek deforme ederek yapabilirsin ama tanımlaman gerekiyor hurda ederken açıklama kısmına msa red parça demen gerekiyor parçanın uygulamadan sonra nereye gittiğini belirtmen gerek

Dişlerdeki hatveleri bilerek deforme ederek yapabilirsin ama tanımlaman gerekiyor hurda ederken açıklama kısmına msa red parça demen gerekiyor parçanın uygulamadan sonra nereye gittiğini belirtmen gerek
Merhaba

Geçer kısma dediğiniz gibi yaptık dişi bozduk geçmedi geçmez kısma nasıl bir mantık yapacaksınız

Geçmez kısım içinde geçmesi gerekiyor somunu nasıl dişini genişletip geçer yapılacak

Ben mantıklı bulmuyorum diş mastarına msa isteniyorsa sorduğum soruların cevabına göre

yapardım özellikle bunu isteyen denetçiye sorardım nasıl yapacağımı

Cevap için teşekkürler

Müşteri herzaman geçer parça ister geçmeze MSA yapmana gerek yok,dişli proses birçok bileşenden oluşur tork,basma testi,diğer proseslerin cp _ cpk ları ok olsun

Teşekkürler

Merhabalar reference ve reference value kısmı benim kafamı karıştırıyor, reference kısmına ürünün gerçek niteliğini yazacağız, fakat reference value ye ne yazılacak

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri