Merhaba,
Yazılanlar üzerine aşağıdaki hususlara da dikkat etmekte fayda olduğunu düşünüyorum.
1. her bir kritik elemanın satın alma süresi listede yazılması gerekir.
2. temin edilecek tedarikçi bilgisi ayrı bir sütun olarak olması gerekir. (sık kullanmadığımız bu tedarikçileri onaylı tedarikçi listesine ekleme zorunluluğunuz ve tedarikçi değerlendirme programına dahil etme zorunluluğunuz yok. eklerseniz ne olur yine sıkıntı da olmaz. ancak tedarikçi seçim süreci dokümantasyonunuzu işletmeniz gerekir. niye bu açıklamayı yazdım eğer periyodik ayda en az bir kere size hizmet veren bir kurum ise eklenebilir. ancak burada olduğu gibi ayda yılda bir alacağımız tedarikçiler tedarikçi değerlendirme sürecine dahil edilmesine gerek yoktur.)
3. bir adedinin temin edilmesinde ayrılacak yaklaşık kaynağın yazılması gerekir (YGG de gerekli bilgi olabilir)
4. olması gereken min adet ve mevcut adet sütunları listede olması gerekir.
5. kritik ekipman saklama alanları kapalı, kilitli, sorumluları tanımlanmış olması gerekir.
6.saklanan alanda 5S kuralları net işletilmeli. aranan ekipmanların yerleri belli olmalıdır.
7.her ay periyotlar halinde deponuzu sayar gibi liste ile saklanan alandaki ekipmanları saymanız gerekir. buna periyodik gözden geçirme diyoruz. her gözden geçirmede dokümana gözden geçirme tarihi yazmayı unutmayınız lütfen.
8. olması gereken adetten, mevcut adet altta kalır ise ve o anda denetim geçirirseniz ilgili ekipmanın satın alma sürecinde olduğunu ispatlamanız gerekir.
genel olarak bu maddeler üzerinden kurulacak süreç sistem ve müşteri denetimlerinizi rahatlıkla atlatırsınız.
umarım faydalı olur.
iyi çalışmalar