dokümanlar hk.

nazlıbzk

Teğmen
Üye
Merhaba, bir denetimde tespit edilmiş olan uygunsuzluğa istinaden düzeltici faaliyet gerçekleştirdik. Müşteri firmaya gönderdikten sonra prosedürde üretim müdür olarak belirttiğimiz yeri formda üretim ve planlama müdürü olarak belirttiğimizi söyleyerek düzeltmemizi talep ettiler. Prosedür de üretim müdürü yazan yeri üretim ve planlama müdürü olarak düzelttik tekrar revizyon numarası vermeli miyiz?

Merhaba,

Evet gerekli.
Daha once yapılan ve yayınlanan dökümanlarda yapılan her değişiklik revize gösterilmeli ve tekrar paylaşılmalı.
Not : Bir sonraki denetimde daha önce açılan ve kapatılan uygunsuzluklar kontrol edildiğinde revize tarih numarası kontrol ederler.

iyi çalışmalar,

Düzeltici faaliyeti belirtilen zamanda kapatarak göndermiştim prosedürü tekrar revize ettiğimde düzeltici faaliyet formunda kapanış tarihini de mi değiştirmem gerekiyor

Değiştirmeniz gerekmez.
Önemli husus şu siz Düzeltici faaliyet formunda revize edilmiştir göstermişseniz, revize ettiğiniz formun tarihi düzeltici faaliyet formunun kapanış tarihinden önce olmalıdır ona dikkat etmeniz gerekli.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri