EYDEP denetimi

Arkadaşlar evet soru listesi paylaşılıyor ama genel mantıkla kendi denetim tarzları var ve GAP analizinizi oluşturuyorlar. Sizle paylaşıyorlar eksiklerinizi.

Merhaba ben de eydep denetimi geçirdim. Tek yapmanız gereken ISO 9001 i baştan sonra gözden geçirmek ve eksikliklerinizi kapatmak. Planlama analizi, üretimden elde ettiğiniz data analizlerini de gösterirseniz iyi olacaktır. Sistemi baştan sona ne kadar güvenle yönetiyorsunuz ona bakıyorlar. Eğer sipariş verirlerse karşılaşılabilecek tüm sorunlara hazırlıklı mısınız? işin özü bu. Tam bir sistem kurmak , yönetmek çok zordur. Her firma yarım yamalak sistemle ilerler maalesef. Çünkü sistem bir takım işidir. Ancak kimse gerekli özeni göstermez. Her şey kalite yönetim temsilcisi üzerine kalır.
Herkese kolay gelsin

Merhaba sektöre, üretim faaliyetine göre değişiklik gösteren soru listeleri kullanılıyor bir örneği ekliyorum.
Firmalara bazen başvuru süreci de karışık gelebiliyor, rehber olması açısından ekliyorum

Ekli dosyalar

• 2) Ön Soru Seti.xlsx
    34.2 KB · Görüntüleme: 75
  • 5) Süreç Takibi Sayfası.pdf
    1.4 MB · Görüntüleme: 67
Merhabalar,
EYDEP Savunma Sanayi üzerinden bir denetim olduğu için AS 9100 maddelerini dikkate alarak çalışmanız denetimi rahat geçirebilmeniz açısından önemlidir. Ben 2 yıl önce EYDEP denetimine girmiştim. Çalıştığım firmada AS 9100 belgesi vardı. Sorular üzerinden hazırlık yaparak bir çalışma oldu. ISO 14001, ISO 45001 belgesine sahip olmayabilirsiniz fakat İSG risk değerlendirmelerinizin, eğitimlerinizin, tahliye planınızın bulunması gerekir. Çevre için de tehlikeli atıklarınız var ise bunların lisanslı bir firma tarafından alındığını kanıtlıyor olmanız ve atık sahanızın bulunması gerekir. Kalite Sistem açısından FAI süreci, Ürün emniyeti prosedürü ve farkındalık eğitimi bunlar AS 9100 gereklilikleri olup eğer firmada kalite sistem üzerine bir şey yok ise ya da yeni oluşuyor ise hemen girilmemesini tavsiye ederim.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri