IATF 16949 Kurallar 6. baskı

Merhaba,

Öncelikle şunu yazayım piyasada bu dokümanların kopyası ticari olarak daha düşük miktarlara satılıyor.
bunu isteyene bende temin edebilirim. ancak kasım 2024 te yayınlanan IATF SI 26. madde(ekte paylaştım) telif hakkı ile ilgili bazı açıklamalar ile kopya dokümanlar için uyarıda bulundu. bu durum bazı denetçiler tarafından denetlenmekte hatta alıma ait lisanlı yerlerden alımı ile ilgili fatura isteyen bile duydum. ancak şimdilik birçok denetçi buna dikkat etmiyor. dış kaynaklı olarak varlık yoklu kontrolü yapıp geçiyor. hatta bazıları bu pdf leri bana da gönderebilir misiniz diyor:)
toplarsak orjinal almak uzun vadeli olarak daha uygun olacaktır. soracakları ana kadar gitsin derseniz kopya dokümanlar çok daha ucuz fiyata mevcuttur. tersi durum için minör hata açarlar.
her iki durum içinde temin konusunda irtibata geçebilirsiniz;
[email protected]

Ekli dosyalar

• IATF-16949-SIs-Nov-2024.pdf
    349.3 KB · Görüntüleme: 37
Peki

IATF Auditor Guide for IATF 16949 – 5th Edition denetçiler için güncellenen bu dokümanı da almak zorunda mıyız?​

Merhaba,

Bu kurallarda taraf olarak sizi ilgilendiren gelişmelerde var. Ayrıca tarafların ihtiyaç ve beklentilerinde denetçiler/akreditasyon kuruluşları bulunmalıdır. Bu bağlamda isteklerini öğrenebilmek için dış kaynaklı dokümana ihtiyacınız olacak.

Sertifikasyon için gereklilikler

Sertifikasyonun yapısı

Çıkar çatışmaları

Denetim döngüsü

Denetim günlerinin belirlenmesi

Denetim planlaması

Majör Uygunsuzluklar (Majör NC'ler)

vb

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri