Iatf 16949

weakness

Orgeneral
Moderatör
Üye
TS 16949-Otomotiv parçaları ve servis parçaları için genel kalite yönetim şartlarını içeren standartlardı.
Bu kapsamda standart 2015 yılında revize oldu.
Kuruluşların TS 16949'dan IATF 16949'a geçmek için son tarihleri 14 Eylül 2018
IATF 16949 yapısından biraz bahsetmek istiyorum.
IATF 16949 belgesi almak için öncelikle
Anasanayi veya anasanayiye ürün veren bir müşteriniz olması gerekiyor.(OEM,Tier 1,Tier 2 olarak belirtiliyor)
Anasanayiye verdiğiniz seri sevkiyatların ardından elinizde 12 aylık veri olması gerekiyor.
ISO 9001 ve ilave gereksinimler içeriyor.
Standardı satın alabileceğiniz yerler;Sai Global,IHS ERC,AIAG gibi internet üzerinden satın alabilirsiniz.
Ancak sai global,ihs erc yalnızca basılı versiyonunu temin edebilirken AIAG'den basılı+e doküman olarak temin edebilirsiniz.
Bunun yanı sıra fmea,spc,apqp,ppap kitaplarını da temin etmek gerekiyor.Aynı sitelerden temin edilebilir.
IATF 16949 ISO 9001.'in üzerinde bir standart.
Çok fazla beklentisi mevcut.
Ön başvuru esnasında aşağıdaki verilerin hazır olması gerekmektedir.
İç dış ppm
müşteri puan kartları(Ford,Mercedes Benz ,Renault,Tedarikçi değerlendirme sonuçları SIM vs)
Zamanında teslimat
İç Denetim sonuçları
Performans metrikleri
Müşteri Şikayetleri
Müşteri Memnuniyeti
Aşırı Navlun,Müşteride kalitesizlik nedeniyle yapılmış ayıklama ve müşteri özel durumları(CSL-1,CSL-2 gibi müşterideki durumlar)
Süreçler ve etkileşimleri
Personelin motivasyonu ve farkındalığı
gibi pek çok maddenin hazır olması gerekiyor.
IATF onaylı kuruluşlar 2017 mayıs itibariye 44 adet.
Türkiyede şubesi bulunan 5-6 adet uluslararası firmada bu listede bulunuyor.
http://www.iatfglobaloversight.org/certification-bodies/under-contract/

TS 16949-Otomotiv parçaları ve servis parçaları için genel kalite yönetim şartlarını içeren standartlardı.
Bu kapsamda standart 2015 yılında revize oldu.
Kuruluşların TS 16949'dan IATF 16949'a geçmek için son tarihleri 14 Eylül 2018
IATF 16949 yapısından biraz bahsetmek istiyorum.
IATF 16949 belgesi almak için öncelikle
Anasanayi veya anasanayiye ürün veren bir müşteriniz olması gerekiyor.(OEM,Tier 1,Tier 2 olarak belirtiliyor)
Anasanayiye verdiğiniz seri sevkiyatların ardından elinizde 12 aylık veri olması gerekiyor.
ISO 9001 ve ilave gereksinimler içeriyor.
Standardı satın alabileceğiniz yerler;Sai Global,IHS ERC,AIAG gibi internet üzerinden satın alabilirsiniz.
Ancak sai global,ihs erc yalnızca basılı versiyonunu temin edebilirken AIAG'den basılı+e doküman olarak temin edebilirsiniz.
Bunun yanı sıra fmea,spc,apqp,ppap kitaplarını da temin etmek gerekiyor.Aynı sitelerden temin edilebilir.
IATF 16949 ISO 9001.'in üzerinde bir standart.
Çok fazla beklentisi mevcut.
Ön başvuru esnasında aşağıdaki verilerin hazır olması gerekmektedir.
İç dış ppm
müşteri puan kartları(Ford,Mercedes Benz ,Renault,Tedarikçi değerlendirme sonuçları SIM vs)
Zamanında teslimat
İç Denetim sonuçları
Performans metrikleri
Müşteri Şikayetleri
Müşteri Memnuniyeti
Aşırı Navlun,Müşteride kalitesizlik nedeniyle yapılmış ayıklama ve müşteri özel durumları(CSL-1,CSL-2 gibi müşterideki durumlar)
Süreçler ve etkileşimleri
Personelin motivasyonu ve farkındalığı
gibi pek çok maddenin hazır olması gerekiyor.
IATF onaylı kuruluşlar 2017 mayıs itibariye 44 adet.
Türkiyede şubesi bulunan 5-6 adet uluslararası firmada bu listede bulunuyor.
http://www.iatfglobaloversight.org/certification-bodies/under-contract/
Üzerinden yıllar geçse de mesajınız yararlı olmaya devam ediyor. teşekkür ederim kendi adıma.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri