Iso 9001:2015

zpalali

Er
Üye
Merhaba Arkadaşlar,

çalışmakta olduğum firma benden 1 ay içinde İSO 9001:2015 belgesini almak zorunda olduğumu belirtti.

dökümantasyon vs. nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum,

Bu konuda bana yardım edebilecek kimse varmı?

Teşekkürler

1 ay içinde herşeyi bitirmek kolay değil. Öncelikle firmanız ISO9001:2008 versiyon belgeli mi?
Sizin ISO9001:2015 versiyon geçiş eğitiminiz var mı?
Firmada ISO9001:2015 iç tetkikçi belgeli siz ve en az 1 kişi daha var mı?
Bunlar olsa bile 1 ay çok az zaman eğer yoksa zaten mümkün değil. hevesiznizi kırmış olayayım ama ilk defa belge alınacak ise en az 6 aylık bir hazırlık dönemi gerekiyor. Geri doğru dokümantasyon ve kayıt izlenebilirliğini kurabilmek için.

Kolay gelsin

Merhaba Arkadaşlar,

çalışmakta olduğum firma benden 1 ay içinde İSO 9001:2015 belgesini almak zorunda olduğumu belirtti.

dökümantasyon vs. nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum,

Bu konuda bana yardım edebilecek kimse varmı?

Teşekkürler

Danışmanlık hizmeti almanız bu süre içinde en doğru seçim olabilir.
Neyi bilip bilmediğinizi bilmeden size yardım etmek bizim içinde zor olur.

1 ay içinde herşeyi bitirmek kolay değil. Öncelikle firmanız ISO9001:2008 versiyon belgeli mi?
Sizin ISO9001:2015 versiyon geçiş eğitiminiz var mı?
Firmada ISO9001:2015 iç tetkikçi belgeli siz ve en az 1 kişi daha var mı?
Bunlar olsa bile 1 ay çok az zaman eğer yoksa zaten mümkün değil. hevesiznizi kırmış olayayım ama ilk defa belge alınacak ise en az 6 aylık bir hazırlık dönemi gerekiyor. Geri doğru dokümantasyon ve kayıt izlenebilirliğini kurabilmek için.

Kolay gelsin

Cevabınız için Teşekkür Ederim,
İso 9001:2008 Belgemiz vardı fakat tarihi bu ay geçti, Geçiş eğitimi de almadık, iç tetkikçi belgeli 1 kişi var firmada

O
İso 9001:2008 Belgemiz vardı fakat tarihi bu ay geçti, Geçiş eğitimi de almadık, iç tetkikçi belgeli 1 kişi var firmada
Tetkikçi belgeniz 2008 versiyonu içinse geçerliliğini kaybetti. Yeniden eğitim alınması gerekiyor.

Birebir eğitimler konusunda yardımcı olabilirim.

Herkese merhaba,
Şirketimiz TSE tarafından belgeli ve en son aralık ayında 2008 versiyondan denetime girdik. 2015 revizyon hazırlıklarımız devam ediyor. 2008 versiyona göre iç tetkiklerimizi kasıma kadar tamamlayıp, denetimimizi aralık ayında gerçekleştirmiştik.
İç tetkikler kasım ayında tamamlandığı için ve versiyon denetiminin en geç ağustos gibi olacağını düşünüp, yani senesi gelmediği için yeniden tetkik yapmaya gerek yok diye düşündük, ama yanılmışız :) bizim sıkıntımız şirketimiz bünyesinde sadece 2008 versiyonlu iç tetkikçi eğitimi almış arkadaşlarımız var. 2015 versiyonlu iç tetkikçi eğitimi alan benim dışında kimse yok. İç tetkiklerin yapılması için eğitim almaları şart mı? Birde versiyon geçişi için denetime geldiklerinde en geç hangi tarihe kadar iç tetkiklerin tamamlanmış olması gerekiyor? böyle bir süre var mı? Risk analizlerinin denetim öncesi en az 3 ay önceden bitirilmiş olması gerektiğini öğrenmiştik, bu doğru mudur?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Herkese merhaba,
Şirketimiz TSE tarafından belgeli ve en son aralık ayında 2008 versiyondan denetime girdik. 2015 revizyon hazırlıklarımız devam ediyor. 2008 versiyona göre iç tetkiklerimizi kasıma kadar tamamlayıp, denetimimizi aralık ayında gerçekleştirmiştik.
İç tetkikler kasım ayında tamamlandığı için ve versiyon denetiminin en geç ağustos gibi olacağını düşünüp, yani senesi gelmediği için yeniden tetkik yapmaya gerek yok diye düşündük, ama yanılmışız :) bizim sıkıntımız şirketimiz bünyesinde sadece 2008 versiyonlu iç tetkikçi eğitimi almış arkadaşlarımız var. 2015 versiyonlu iç tetkikçi eğitimi alan benim dışında kimse yok. İç tetkiklerin yapılması için eğitim almaları şart mı? Birde versiyon geçişi için denetime geldiklerinde en geç hangi tarihe kadar iç tetkiklerin tamamlanmış olması gerekiyor? böyle bir süre var mı? Risk analizlerinin denetim öncesi en az 3 ay önceden bitirilmiş olması gerektiğini öğrenmiştik, bu doğru mudur?
Merhaba, risk analizlerinin olabildiğince önce yapılmasında fayda var. Bunun nedeniyse, alınacak aksiyonlarin üzerine yapılacak faaliyetlerin olabileceği ve bu faaliyetlerin etkinlik değerlendirmesi için yeterli vaktin olmasi. Denetçiler bu yüzden ortalama üç ay kadar süre olsa iyi olur olarak yaklasmaktadirlar. Iso nun Yeni gereksinimlerinin tam olarak karşılanabilmesi ve formaliteden uzak olmasını sağlamak için böyle bir gereksinim oluşur. Iç tetkik lerin şu zamana kadar tamamlanması diye bir şart yok. Önemli olan tamamlanmış olması ve çıkan uygunsuzluklarinda takip ediliyor olmasi . Iç tetkikçi sertifikaniz varsa diğer arkadaslara eğitim verebilirsiniz.

Herkese merhaba,
İç tetkikler kasım ayında tamamlandığı için ve versiyon denetiminin en geç ağustos gibi olacağını düşünüp, yani senesi gelmediği için yeniden tetkik yapmaya gerek yok diye düşündük, ama yanılmışız :) bizim sıkıntımız şirketimiz bünyesinde sadece 2008 versiyonlu iç tetkikçi eğitimi almış arkadaşlarımız var. 2015 versiyonlu iç tetkikçi eğitimi alan benim dışında kimse yok. İç tetkiklerin yapılması için eğitim almaları şart mı? Birde versiyon geçişi için denetime geldiklerinde en geç hangi tarihe kadar iç tetkiklerin tamamlanmış olması gerekiyor? böyle bir süre var mı? Risk analizlerinin denetim öncesi en az 3 ay önceden bitirilmiş olması gerRisektiğini öğrenmiştik, bu doğru mudur?
Merhaba Aysel Hanım,
1. Şirketinizdeki süreçleri ele alırsanız, yalnızca sizin iç tetkikçi belgeli olmanız yeterli olmaz.
Çünkü sizin sürecinizi de farklı bir iç tetkikçi objektif olarak denetlemelidir ki etik olan budur.
Keza maalesef değişen versiyona uygun olarak yine 2015 üzerinden iç tetkikçi eğitimi isteniyor.
2. İç tetkik planınızı yıl içinde dilediğiniz aya programlayabilirsiniz. Bu konuda şu kadar zamana kadar tamamlanması gerek diye bir şart yok. Sadece en az 6 aylık bir verinizin oluşması gerekiyor sağlıklı bir denetim için.
3. Risk analizlerinin 3 ay önceden bitirilmiş olması gerekiyor diye bir kural da yok. Yalnızca bunları bir yerde tanımlamanız ve bu analizleri tüm süreçler bazında yapmanız isteniyor. Keza risk analizleri yaşayan evraklardır. 1 kez hazırlanıp kenara bırakılmadığından, her an gelişen durumlarda revizyona açıktır.
Umarım yardımcı olmuşumdur. Sevgiler :)

Damla Hanım;
bence moderatör grubunda yer almalısınız.
Biraz mesaj sayısı ile alakalı ayarlanmış bu sitede ama, katkınız mesaj sayınızdan daha önemli çözümcül katkı sağlamakta.
Tebrik ederim. Siteye sadece öğrenmeye gelenler değil, öğreticilerinde gelmesi sevindirici.
Sağlıcakla. Site yöneticileri bu yazımı dikkate alırlar umarım. ;)

Bilgilendirmeler için teşekkür ederiz arkadaşlar. Güzel ve faydalı bilgilendirmeleri gördüğümüzde çok mutlu oluyoruz.
Türkiyedeki yönetim sistemlerinin gelişimine verdiğiniz katma değerler için herkese çok teşekkür ederiz...
Talebiniz üzere Damla hanıma moderator olarak yetkisi verilmiştir.
İyi forumlar...

b) kurumun iç denetçilerinin ve denetim ekiplerinin yeterliliğini değerlendirir;

Organizasyonun kanıtı olmalı:
▪ İç denetçiler için yeterlilik şartlarını belirlemek
▪ denetçileri uygun eğitimle değerlendirmek,
▪ İç denetçilerin ve denetim ekiplerinin performansını izlemek için bir süreç yürütmek
▪ Denetim ekipleri, sektöre özel bilgi birikimine sahip olan personeli kapsar (böylece belirli bir süreçteki veya faaliyetteki sapmanın ürün kalitesi için önemli bir sonuca yol açabileceğini belirleyebildikleri şekilde)

Bunları elde edebiliyorsanız eğitimi kendiniz verebilirsiniz. Önemli olan yeterliliğin yetkin kişi tarafından doğrulanması. Bu yetkin kişide referans olarak sizsiniz. (Eğitim sertifikanız olduğu için)

Damla Hanım;
bence moderatör grubunda yer almalısınız.
Biraz mesaj sayısı ile alakalı ayarlanmış bu sitede ama, katkınız mesaj sayınızdan daha önemli çözümcül katkı sağlamakta.
Tebrik ederim. Siteye sadece öğrenmeye gelenler değil, öğreticilerinde gelmesi sevindirici.
Sağlıcakla. Site yöneticileri bu yazımı dikkate alırlar umarım. ;)
Ayberoz Bey günaydın,
Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. :)

Bilgilendirmeler için teşekkür ederiz arkadaşlar. Güzel ve faydalı bilgilendirmeleri gördüğümüzde çok mutlu oluyoruz.
Türkiyedeki yönetim sistemlerinin gelişimine verdiğiniz katma değerler için herkese çok teşekkür ederiz...
Talebiniz üzere Damla hanıma moderator olarak yetkisi verilmiştir.
İyi forumlar...
Günaydın Ferhat Bey,
Teşekkürler. :)

Ayberoz Bey günaydın,
Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. :)
Ay ( Ayhan ) ben BER ( Berkay)küçük oğlum OZ ( Ozan ) büyük oğlum
Adım Ayhan,
Ferhat beye bende teşekkür ederim. Bu ara denetim hazırlıkları yoğun çok ilgilenemiyorum. Fatih bey yanlız kalmıştı, destekleriniz yararlı burada faydalı olacağınıza eminim.

Herkese merhaba,

Aysel hn merhaba,
ISO 9001 'i yeni alacaklar için uygulamaları görebilmek amacıyla tüm dökümanların en az 3 aydır kullanılıyor olmasını bekliyorlar. Muhtemelen bundan bahsetmişlerdir. Sizde daha öncesinden zaten belge var ise, mutlaka uygulama da vardır. Damla hanımın dediği gibi risk değerlendirme yaşayan bir sistem yaptım oldu gibi bir durum değil, sürekli takip edilmesi güncel tutulması gereken bir döküman..
Ayrıca sizin dışınızda en az 1 iç denetçiye ihtiyaç var. Çünkü sizi de denetleyecek birine ihtiyaç var.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri