Merhaba Arkadaşlar,
çalışmakta olduğum firma benden 1 ay içinde İSO 9001:2015 belgesini almak zorunda olduğumu belirtti.
dökümantasyon vs. nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum,
Bu konuda bana yardım edebilecek kimse varmı?
Teşekkürler
1 ay içinde herşeyi bitirmek kolay değil. Öncelikle firmanız ISO9001:2008 versiyon belgeli mi?
Sizin ISO9001:2015 versiyon geçiş eğitiminiz var mı?
Firmada ISO9001:2015 iç tetkikçi belgeli siz ve en az 1 kişi daha var mı?
Bunlar olsa bile 1 ay çok az zaman eğer yoksa zaten mümkün değil. hevesiznizi kırmış olayayım ama ilk defa belge alınacak ise en az 6 aylık bir hazırlık dönemi gerekiyor. Geri doğru dokümantasyon ve kayıt izlenebilirliğini kurabilmek için.
Kolay gelsin
Tetkikçi belgeniz 2008 versiyonu içinse geçerliliğini kaybetti. Yeniden eğitim alınması gerekiyor.Cevabınız için Teşekkür Ederim,
İso 9001:2008 Belgemiz vardı fakat tarihi bu ay geçti, Geçiş eğitimi de almadık, iç tetkikçi belgeli 1 kişi var firmada
Birebir eğitimler konusunda yardımcı olabilirim.Cevabınız için Teşekkür Ederim,
İso 9001:2008 Belgemiz vardı fakat tarihi bu ay geçti, Geçiş eğitimi de almadık, iç tetkikçi belgeli 1 kişi var firmada
ISO 9001:2015 iç tetkikçi eğitimi online alınabiliyor mu?Birebir eğitimler konusunda yardımcı olabilirim.
Mesaj atabilir misiniz?ISO 9001:2015 iç tetkikçi eğitimi online alınabiliyor mu?
Online eğitim alabilirsiniz eylül hanım. yüz yüze verilen eğitimler ile aynı geçerliliktedir.ISO 9001:2015 iç tetkikçi eğitimi online alınabiliyor mu?
Merhaba, risk analizlerinin olabildiğince önce yapılmasında fayda var. Bunun nedeniyse, alınacak aksiyonlarin üzerine yapılacak faaliyetlerin olabileceği ve bu faaliyetlerin etkinlik değerlendirmesi için yeterli vaktin olmasi. Denetçiler bu yüzden ortalama üç ay kadar süre olsa iyi olur olarak yaklasmaktadirlar. Iso nun Yeni gereksinimlerinin tam olarak karşılanabilmesi ve formaliteden uzak olmasını sağlamak için böyle bir gereksinim oluşur. Iç tetkik lerin şu zamana kadar tamamlanması diye bir şart yok. Önemli olan tamamlanmış olması ve çıkan uygunsuzluklarinda takip ediliyor olmasi . Iç tetkikçi sertifikaniz varsa diğer arkadaslara eğitim verebilirsiniz.Herkese merhaba,
Şirketimiz TSE tarafından belgeli ve en son aralık ayında 2008 versiyondan denetime girdik. 2015 revizyon hazırlıklarımız devam ediyor. 2008 versiyona göre iç tetkiklerimizi kasıma kadar tamamlayıp, denetimimizi aralık ayında gerçekleştirmiştik.
İç tetkikler kasım ayında tamamlandığı için ve versiyon denetiminin en geç ağustos gibi olacağını düşünüp, yani senesi gelmediği için yeniden tetkik yapmaya gerek yok diye düşündük, ama yanılmışızbizim sıkıntımız şirketimiz bünyesinde sadece 2008 versiyonlu iç tetkikçi eğitimi almış arkadaşlarımız var. 2015 versiyonlu iç tetkikçi eğitimi alan benim dışında kimse yok. İç tetkiklerin yapılması için eğitim almaları şart mı? Birde versiyon geçişi için denetime geldiklerinde en geç hangi tarihe kadar iç tetkiklerin tamamlanmış olması gerekiyor? böyle bir süre var mı? Risk analizlerinin denetim öncesi en az 3 ay önceden bitirilmiş olması gerektiğini öğrenmiştik, bu doğru mudur?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Merhaba Aysel Hanım,Herkese merhaba,
Şirketimiz TSE tarafından belgeli ve en son aralık ayında 2008 versiyondan denetime girdik. 2015 revizyon hazırlıklarımız devam ediyor. 2008 versiyona göre iç tetkiklerimizi kasıma kadar tamamlayıp, denetimimizi aralık ayında gerçekleştirmiştik.
İç tetkikler kasım ayında tamamlandığı için ve versiyon denetiminin en geç ağustos gibi olacağını düşünüp, yani senesi gelmediği için yeniden tetkik yapmaya gerek yok diye düşündük, ama yanılmışızbizim sıkıntımız şirketimiz bünyesinde sadece 2008 versiyonlu iç tetkikçi eğitimi almış arkadaşlarımız var. 2015 versiyonlu iç tetkikçi eğitimi alan benim dışında kimse yok. İç tetkiklerin yapılması için eğitim almaları şart mı? Birde versiyon geçişi için denetime geldiklerinde en geç hangi tarihe kadar iç tetkiklerin tamamlanmış olması gerekiyor? böyle bir süre var mı? Risk analizlerinin denetim öncesi en az 3 ay önceden bitirilmiş olması gerRisektiğini öğrenmiştik, bu doğru mudur?
Ayberoz Bey günaydın,Damla Hanım;
bence moderatör grubunda yer almalısınız.
Biraz mesaj sayısı ile alakalı ayarlanmış bu sitede ama, katkınız mesaj sayınızdan daha önemli çözümcül katkı sağlamakta.
Tebrik ederim. Siteye sadece öğrenmeye gelenler değil, öğreticilerinde gelmesi sevindirici.
Sağlıcakla. Site yöneticileri bu yazımı dikkate alırlar umarım.![]()
Günaydın Ferhat Bey,Bilgilendirmeler için teşekkür ederiz arkadaşlar. Güzel ve faydalı bilgilendirmeleri gördüğümüzde çok mutlu oluyoruz.
Türkiyedeki yönetim sistemlerinin gelişimine verdiğiniz katma değerler için herkese çok teşekkür ederiz...
Talebiniz üzere Damla hanıma moderator olarak yetkisi verilmiştir.
İyi forumlar...
Ay ( Ayhan ) ben BER ( Berkay)küçük oğlum OZ ( Ozan ) büyük oğlumAyberoz Bey günaydın,
Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.![]()
Herkese merhaba,
İç tetkikler kasım ayında tamamlandığı için ve versiyon denetiminin en geç ağustos gibi olacağını düşünüp, yani senesi gelmediği için yeniden tetkik yapmaya gerek yok diye düşündük, ama yanılmışızbizim sıkıntımız şirketimiz bünyesinde sadece 2008 versiyonlu iç tetkikçi eğitimi almış arkadaşlarımız var. 2015 versiyonlu iç tetkikçi eğitimi alan benim dışında kimse yok. İç tetkiklerin yapılması için eğitim almaları şart mı? Birde versiyon geçişi için denetime geldiklerinde en geç hangi tarihe kadar iç tetkiklerin tamamlanmış olması gerekiyor? böyle bir süre var mı? Risk analizlerinin denetim öncesi en az 3 ay önceden bitirilmiş olması gerektiğini öğrenmiştik, bu doğru mudur?