iso 9001 hakkında?

ysmndgn

Er
Üye
Merhaba arkadaslar,

ISO 9001 kapsaminca şirkette muhasebe sorumlusu olarak çalışacak birinin İİBF mezunu olmasi zorunlu mudur? Sosyoloji mezunu biri bu pozisyonda çalışabilirmi bu konuda bir engel varmı bilen arkadaşların yardımını rica ediyorum.

Merhaba,

ISO 9001 açısından bir sıkıntı yoktur.
Ancak sadece bölümünüzü düşünmeden mesleki yeterlilik ile ilgili sahip olmanız gereken sertifikalar mevcut ise bunlara sahip olmanız gerekiyor. çünkü devlet kurumları uyumluluğu 3. taraf uyumluluğuna girer. bu çalışan yetkinlik kısmında denetlemelerde gündem maddesi olabilir.
operatörlerdeki mesleki yeterlilik sertifikası gibi düşünün.
veya farklı bir boyut şöyle bir durumunuz var ise buda olmaz;
İş sağılığı ve güvenliği üzerinde firmanızda yıllardır yardımcı olarak sizi çalıştırdılar veya bir çok eğitim aldınız. ancak İSG belgeniz yok. tecrübeniz burada yeterli olmaz. muhakkak tehlike sınıfına göre ISG belgeniz olması gerekir.

ISO 9001 için mezuniyet gereksinimi yok hocam. Ancak Türkçe biliyor olmak yetmeyecektir, ege ya da karadeniz şivesini anlamak için biraz bölgeyi de tanımak lazım:)

Kalite yönetim sistemleri tamamen gönüllülük esasına bağlı sistemler olduğundan resmi değil firma içi deklare ve atama geçerli yeterli sayılır.

Personel yetki ve sorumluluk tanımlarında işin gerektirdiği yetkinlikler olarak "İİBF mezunu" veya "Muhasebe mezunu" olarak girildiyse uygunsuzluk olarak değerlendirilebilir.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri