Merhaba, Firmamızda bir entegre yönetim sistemi kuruyoruz, Kalite politikası haricinde liderlik taahhüdü oluşturulması zorunlu mudur? Zorunluysa yöntemi ve kapsamı nasıl olmalıdır bilgilendirebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler
Merhaba, bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Kalite politikası ve liderlik taahhüdü hali hazırda mevcuttu, bir de liderlik prosedürü vardı fakat doküman kalabalığını azaltmak istiyorum bu yüzden verdiğiniz bilgiye de istinaden liderlik taahhüdü ve liderlik prosedürünü sistemden sildimMerhaba, standart bir liderlik taahhüdü adı altında dokümanın oluşturulmasını zorunlu kılmaz. Fakat bir kalite politikasının mevcudiyeti zorunludur. ISO 9001 Standardı "5.1. Liderlik ve Taahhüt" maddesinin altındaki 5.1.1. Genel'de bulunan a'dan j'ye kadar olan maddelerin ve 5.1.2. Müşteri Odaklılık'ta bulunan a-b ve c maddelerinin üst yönetim tarafından desteklenmesi yeterlidir. Tabi ki dilerseniz ekstra bir liderlik taahhüdü oluşturabilirsiniz.
Evet tam olarak o şekilde düzenledim, teşekkür ederim iyi çalışmalar diliyorum.Merhaba, aynen öyle. Ekstra bir liderlik prosedürüne de gerek bulunmamakta. Fakat atıfta bulunmak isterseniz, kalite el kitabınızdaki liderlik maddesine konu ile ilgili üst yönetimini tutumuna dair birkaç ifade ekleyebilirsiniz. Prosedürünüzde geçen birkaç cümleyi el kitabınıza aktarıp, prosedürü sistemden kaldırabilirsiniz. Tamamen size kalmış.