KALİTE HEDEFLERİ

nazlıbzk

Teğmen
Üye
Merhaba, kalite hedefleri tablosuna üretim ve planlama süreci ile ilgili üretim planına uyum hedefi koyduk. Fakat bu hedefin ölçülebilir olmadığını fark ettik. Çünkü üretim planları haftalık olarak yapılıyor ve aciliyeti olan bir iş araya girdiğinde plan revize edilmiş oluyor. Yani her halükarda sonuç 100 çıkıyor. Sizler nasıl ölçüm yapıyorsunuz ya da planlama metodlarınız ne şekilde ilerliyor yardımcı olur musunuz ?

Merhaba,

Haftalık olarak planlanan ve gerçekleşen termin üzerinden gitmeniz daha doğru olacaktır.
İzlediğiniz yöntem doğru fakat yorumlamanız yanlış.
Araya aldığınız plan dışı acil işler sizin terminizi geciktirmeliki araya acil iş almanızın önüne geçmelisiniz.
100 çıkmadığı zaman zaman kök nedenin araya aldığınız acil işlerin olduğu ve kritik stok seviyesi veya müşteri ve firmanızın termini olarak ikiye bölme yöntemli önüne geçebilirsiniz.

iyi günler.

Ağırlıklı olarak bir firmaya çalışıyoruz, acil diyerek araya onlar başka parçalar aldırdıkları için termin süresinde de esneme yapabiliyorlar. YGG toplantısında bu hedefi ölçemediğimizi konuştuğumuzda plan revize edilebildiği için ölçemeyiz zaten plana uyulmazsa zamanında teslimat oranı düşer tepkisi alıyorum. Bu hedefin kaldırılmasını çok istemiyorum açıkçası ama nasıl ölçüm yapabilirim konusunda soru işaretlerim vardı . Yardımlarınız için çok teşekkür ederim

şöylede yapabilirsiniz 2 analiz şeklinde yaparsınız 1.analizde araya acil iş alınmadığı zaman hedefe ulaşım oranı 2.analizde araya acil iş alındığı zaman hedefe ulaşım olarak gösterebilirsiniz.
sonrasında YGG toplantısında ister 2 hedef ister ortalama hedef belirleyerek ilerleyebilirsiniz.
YGG de analiz sonuçlarını gösterdikten sonra karar alması ve toplantı tutanağına işleyip ilgili birimler ile paylaşması kalır.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri