Kalite Tüm Iş Akış Şemaları/süreçleri Nasıl Olmalıdır?

ryan_sniper

Yarbay
Moderatör
Üye
Merhaba, kalite birimimiz tüm yapılan işleri süreç akışı olarak çıkartıyoruz, örnek giriş proses final kalite kontrol akışları sizlerde nasıl gerçekleşmektedir.
saygılar.

Umarım yardımcı olur. Elektronik üretim için örnek. Başka örnekler de gelirse daha iyi fikir verebilir.

Ekli dosyalar

• YÖN.SR.003 KALİTE KONTROL SÜRECİ.xls
    169 KB · Görüntüleme: 496
Umarım yardımcı olur. Elektronik üretim için örnek. Başka örnekler de gelirse daha iyi fikir verebilir.
Hocam Merhaba, üretimde yaptığımız farklı proses kalite kontrollerini ayrı ayrı süreç çizmeye gerek var mıdır.
Örneğin punch kalite kontrol şeması, birleştirme kalite kontrol şeması gibi vs
Umarım sorumu tam sorabilmişimdir.
Saygılar.

Proses Kontrol yöntemi uyguluyorsanız , hepsini Proses kontrol iş akışı olarak gösterebilirsiniz. İşin detayından çok adımları belirleyip kontrol noktalarını ve kontrol detayını gösterirsiniz.

Evet vardır. Dediğiniz süreçten daha çok aktivitelerdir. Aktivitekerde rol ve sorumluluklar belirlenmesi, akış diyagramlarıyla destekle malıdır.

Bunun için ekstra yazılımınız yoksa microsoftun visio programı eşsizdir.

Süreç Akış diyagramları nasıl çizilir diye sorarsanız;
Google arama kısmına udh süreç diyagramları yazarsanız ulaştırma bakanlığı dokümanından faydalanabilirsinüz

Proses Kontrol yöntemi uyguluyorsanız , hepsini Proses kontrol iş akışı olarak gösterebilirsiniz. İşin detayından çok adımları belirleyip kontrol noktalarını ve kontrol detayını gösterirsiniz.
Hocam merhabalar, tam anlaşılması adına basit bir örnek verebilir/paylaşmabilirmiyiz
Saygılar.

Evet vardır. Dediğiniz süreçten daha çok aktivitelerdir. Aktivitekerde rol ve sorumluluklar belirlenmesi, akış diyagramlarıyla destekle malıdır.

Bunun için ekstra yazılımınız yoksa microsoftun visio programı eşsizdir.

Süreç Akış diyagramları nasıl çizilir diye sorarsanız;
Google arama kısmına udh süreç diyagramları yazarsanız ulaştırma bakanlığı dokümanından faydalanabilirsinüz
İnceleyeceğim teşekkür ederim.

KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ SÜRECİ İLE İLGİLİ ELİNDE SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI OLAN VAR MI? PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ? TÜM SÜREÇLERİ YAPTIM YANLIZ KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ SÜRECİNE AİT AKIŞ KALDI

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri