KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ YAZILIMI HAKKINDA

hande h.

Onbaşı
Üye
Merhabalar, Kalite Yönetim Sistemleri için herhangi bir yazılım kullanıyor musunuz ?
Firmamızda bununla ilgili henüz bir yazılım kullanmıyoruz, kullansak daha faydalı olacak gibi, sizlerden bu konu hakkında fikir alabilir miyim ?

Merhabalar ben şuan yazılım araştırma sürecindeyim. Geçmişte QDMS kullanıcısıydım nerdeyse tüm modülleri vardı. KPI ve süreçleri için yine QDMS ile entegre ENSEMBLE yazılımı var. Deneyimlediğim için ikisini söyleyebilirim size. Ama fiyat ve arayüz olarak çok seçenek var. Ben bir fiyat ve ihtiyaç modül listesi yaptım. Karar aşamasındayım. İsterseniz sizinle paylaşabilirim. Sektörünüz nedir ve kullanıcı sayınız ne olacak?

Merhabalar ben de şuan yazılım araştırma sürecindeyim. Geçmişte QDMS kullanıcısıydım nerdeyse tüm modülleri vardı. KPI ve süreçleri için yine QDMS ile entegre ENSEMBLE yazılımı kullanmıştım. Deneyimlediğim için ikisini söyleyebilirim size. Ama fiyat ve arayüz olarak çok seçenek var. Ben bir fiyat ve ihtiyaç modül listesi yaptım. Karar aşamasındayım. Sektörünüz nedir ve kullanıcı sayınız ne olacak?
Ben LOQ Soft, QMAD, YBS, MechSoft, paperwork , QDMS-ENSEMBLE (BİMSER) gibi yazılım firmalarıyla iletişime geçtim. İçlerinde satılık lisans ücreti en pahalıya gelen QDMS oldu maalesef. En işlevsel bulduğum ve arayüzlerini sevdiğim birinci LOQ Soft ve ikinci QMAD . Her şey ayrıntılı biçimde düşünülmüş. Özellikle otomotiv sektöründeyseniz çok faydalı olur. Ücret açısından ikisini kıyaslayacak olursak qmad daha ekonomik. Mesela risk analizi ve denetim yönetim modülü olarak en güçlü paperwork, eksiksiz tasarlanmış diyebilirim. 45001 ve 14001 için muazzam. Bu firmalarla iletişime geçip demo talebinde bulunun. İhtiyacınız olan modülleri belirleyin. Bazıları modülleri ayırmaksızın tek ürün olarak kalite yazılımı sunarken bazıları modül bazlı sunum yapıyor. Fiyatlandırmada ona göre oluyor. Satılık yada kiralık lisanslama alabilirsiniz. Kullandığınız ERP var ise entegre edilebiliyor mu sorun. YBS dışında hepsinin arayüzlerini gördüm vaktiniz varsa sizde demoyla beraber değerlendirin. Size ve bütçenize en uygun olanı seçin derim.

Tersane sektöründe çalışıyorum ERP kullanıyoruz fakat Entegre yönetim sistemleri açısından modüller çok kullanışlı değil ve geliştirilmesi gerekli, buda zaman alacak gibi duruyor. Şirkete Entegre edilmesi ve geliştirilmesi konusunda öneride bulunacağım. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, söylediğiniz yazılımları araştıracağım.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri