Kalitesizlik Maliyeti hk.

KaanÖ

Onbaşı
Üye
Merhaba herkese,

Kalitesizlik maliyetlerimiz konusunda başlıklarımızı belirledik. Bazı başlıklarımız için TL bazlı hesaplama yönetimi konusunda kararsız kalıyoruz. Aşağıdaki başlıklar için formülleri inceleyip bizlere fikir olması açısından geri dönüş yapmanızı rica ederim.
Saatlik ücret konusunda da çelişkilerimiz var. Her mavi yakanın saatlik ücreti farklı olduğu için burada fabrikanın mavi yakalar için ortalamasını aldığı saatlik ücretimi baz almalıyız.

Giriş kalite yeniden kontrol = kişi sayısı*yeniden kontrol edilen ürün adeti*harcanan zaman (dak)*saatlik ücret
Final kalite yeniden kontrol = kişi sayısı*yeniden kontrol edilen ürün adeti*harcanan zaman (dak)*saatlik ücret
Test tekrarı = kişi sayısı*test tekrarı yapılan ürün adeti*harcanan zaman (dak)*saatlik ücret
Hurda = hurda edilen parça sayısı*hurda edilen parça birim fiyatı
Rötuş = kişi sayısı*rötuş yapılan ürün adeti*harcanan zaman (dak)*saatlik ücret
Ayıklama = kişi sayısı*ayıklanan ürün adeti*harcanan zaman (dak)*saatlik ücret
Duruş= makina arızası sebebiyle duruş yaşandığında ilgili duruşu operatörün boş kalması ve duruş süresinde üretilebilecek ürün adetine göre nasıl maliyetledirebilirim.

Merhaba herkese,

Kalitesizlik maliyetlerimiz konusunda başlıklarımızı belirledik. Bazı başlıklarımız için TL bazlı hesaplama yönetimi konusunda kararsız kalıyoruz. Aşağıdaki başlıklar için formülleri inceleyip bizlere fikir olması açısından geri dönüş yapmanızı rica ederim.
Saatlik ücret konusunda da çelişkilerimiz var. Her mavi yakanın saatlik ücreti farklı olduğu için burada fabrikanın mavi yakalar için ortalamasını aldığı saatlik ücretimi baz almalıyız.

Giriş kalite yeniden kontrol = kişi sayısı*yeniden kontrol edilen ürün adeti*harcanan zaman (dak)*saatlik ücret
Final kalite yeniden kontrol = kişi sayısı*yeniden kontrol edilen ürün adeti*harcanan zaman (dak)*saatlik ücret
Test tekrarı = kişi sayısı*test tekrarı yapılan ürün adeti*harcanan zaman (dak)*saatlik ücret
Duruş= makina arızası sebebiyle duruş yaşandığında ilgili duruşu operatörün boş kalması ve duruş süresinde üretilebilecek ürün adetine göre nasıl maliyetledirebilirim.
Ekte örnek gönderiyorum umarım işinize yarar.

Ekli dosyalar

• KALİTESİZLİK MALİYETLERİ HESAPLAMA TALİMATI.pdf
    360.2 KB · Görüntüleme: 243
Merhaba herkese,

• ş Gücü Maliyetini Hesaplama:
    • Duruş süresinde çalışan personelin maliyetini hesaplayın.I˙s¸ Gu¨cu¨ Maliyeti=(Durus¸ Su¨resi)×(I˙s¸ Gu¨cu¨ U¨creti)\text{İş Gücü Maliyeti} = (\text{Duruş Süresi}) \times (\text{İş Gücü Ücreti})I˙s¸ Gu¨cu¨ Maliyeti=(Durus¸ Su¨resi)×(I˙s¸ Gu¨cu¨ U¨creti)
  • Makine ve Ekipman Maliyetini Hesaplama:
    • Makine ve ekipmanların duruş nedeniyle yaşadığı bakım, onarım maliyetlerini hesaplayın.Makine/Ekipman Maliyeti=Durus¸ Su¨resinde Yapılan Bakım/Onarım Maliyetleri\text{Makine/Ekipman Maliyeti} = \text{Duruş Süresinde Yapılan Bakım/Onarım Maliyetleri}Makine/Ekipman Maliyeti=Durus¸ Su¨resinde Yapılan Bakım/Onarım Maliyetleri
  • Üretim Kaybını Hesaplama:
    • Duruş süresince kaybedilen üretim miktarını ve potansiyel satış gelirlerini belirleyin.U¨retim Kaybı=(Kaybedilen U¨retim Miktarı)×(Birim Maliyet)\text{Üretim Kaybı} = (\text{Kaybedilen Üretim Miktarı}) \times (\text{Birim Maliyet})U¨retim Kaybı=(Kaybedilen U¨retim Miktarı)×(Birim Maliyet)
  • Malzeme Maliyetini Hesaplama:
    • Duruş sırasında kullanılan veya israf olan malzemelerin maliyetini hesaplayın.Malzeme Maliyeti=I˙sraf veya Kullanılan Malzemelerin Toplam Maliyeti\text{Malzeme Maliyeti} = \text{İsraf veya Kullanılan Malzemelerin Toplam Maliyeti}Malzeme Maliyeti=I˙sraf veya Kullanılan Malzemelerin Toplam Maliyeti
  • Zaman Maliyetini Hesaplama:
    • Duruş süresinin etkisiyle oluşan zaman kaybını ve bunun dolaylı maliyetlerini hesaplayın.Zaman Maliyeti=(Durus¸ Su¨resi)×(Ortalama U¨retim Maliyeti/ Saat)\text{Zaman Maliyeti} = (\text{Duruş Süresi}) \times (\text{Ortalama Üretim Maliyeti/ Saat})Zaman Maliyeti=(Durus¸ Su¨resi)×(Ortalama U¨retim Maliyeti/ Saat)
  • Toplam Duruş Kalitesizlik Maliyetini Hesaplama:
    • İş gücü, makine/equipman, üretim kaybı, malzeme ve zaman maliyetlerini toplamak suretiyle toplam maliyeti hesaplayın.Toplam Durus¸ Kalitesizlik Maliyeti=I˙s¸ Gu¨cu¨ Maliyeti+Makine/Ekipman Maliyeti+U¨retim Kaybı+Malzeme Maliyeti+Zaman Maliyeti\text{Toplam Duruş Kalitesizlik Maliyeti} = \text{İş Gücü Maliyeti} + \text{Makine/Ekipman Maliyeti} + \text{Üretim Kaybı} + \text{Malzeme Maliyeti} + \text{Zaman Maliyeti}Toplam Durus¸ Kalitesizlik Maliyeti=I˙s¸ Gu¨cu¨ Maliyeti+Makine/Ekipman Maliyeti+U¨retim Kaybı+Malzeme Maliyeti+Zaman Maliyeti
DURUŞ MALİYET HESAPLAMA

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri