KPI

zhgunay

Orgeneral
Moderatör
Üye
Merhabalar,

Kalite Yönetim Sis. olarak, Şirket içi aylık verileri her bölümün ayrı olacak girdiğimiz formlarımız zaten ek olarak bir de özet olsun hepsini bir arada görebileceğimiz QOS tablomuz var. Ancak QOS tablomuz geçen sene geçirdiğimiz ISO gözetim denetiminde pek yeterli bulunmadı. KPI için örnek form paylaşabilecek olan var mı ?

merhaba,

form paylaşamayacağım ama aşağıdaki bilgilerin olması iyi olacaktır.

*süreç no
*süreç türü (yönetim, müşteri odaklı, destek, ana süreç vb)
*süreç adı
*süreç sorumlusu
*süreç hedefi
*izleme periyodu / gözden geçirme sıklığı
*hesaplama yöntemi (bu veriye nasıl ulaşıldığının açıklanmış olması gerekiyor-hesaplama formülü veya link)
*aylar ve performans sonuçları
*paretoyu gösteren grafikli sutünlarda eklerseniz çok iyi olur. gidişatın nereye gittiği grafikler üzerinden daha iyi anlaşılıyor)
*bazı denetçiler hedefe ulaşmak için planlar ve kaynaklar bilgisini de görmek istiyor.
*yine bazı denetçiler her ne kadar süreç prosedür veya akış şemasında süreç girdilerini ve çıktılarını belirtseniz de bu özet tabloda da yazmasını isteyebilirler. eklemenizde fayda var.
*yine bu özet listenin bir yerine hedef dışı kalındığından izlenecek yol ile alakalı bir not yazarsanız iyi olur. bu şu demek hedef dışı kalındığında kalite bölümü liderliğinde izleyen ayın en geç 10 una kadar DÖF / 8D açılır ilgili birime iletilir gibi..
*bunların yanında günlük hedefi olan firmalar vardır. (özellikle müşteri hedeflerinde bu durum olabiliyor.) bu durumda hedeflerde günlük bakılacağından ve hedef dışı kalınması durumunda formatınızda kök neden / acil aksiyon / düzeltici-önleyici-yaygınlaştırıcı faaliyetler ve etkinlik takibi sütunları-da olmalıdır. belirttiğim gibi günlük hedeflerde her seferinde 8D ve DÖF açmanın mümkün olmayacağı durumlar için geçerlidir.

kolay gelsin

merhaba,

form paylaşamayacağım ama aşağıdaki bilgilerin olması iyi olacaktır.

*süreç no
*süreç türü (yönetim, müşteri odaklı, destek, ana süreç vb)
*süreç adı
*süreç sorumlusu
*süreç hedefi
*izleme periyodu / gözden geçirme sıklığı
*hesaplama yöntemi (bu veriye nasıl ulaşıldığının açıklanmış olması gerekiyor-hesaplama formülü veya link)
*aylar ve performans sonuçları
*paretoyu gösteren grafikli sutünlarda eklerseniz çok iyi olur. gidişatın nereye gittiği grafikler üzerinden daha iyi anlaşılıyor)
*bazı denetçiler hedefe ulaşmak için planlar ve kaynaklar bilgisini de görmek istiyor.
*yine bazı denetçiler her ne kadar süreç prosedür veya akış şemasında süreç girdilerini ve çıktılarını belirtseniz de bu özet tabloda da yazmasını isteyebilirler. eklemenizde fayda var.
*yine bu özet listenin bir yerine hedef dışı kalındığından izlenecek yol ile alakalı bir not yazarsanız iyi olur. bu şu demek hedef dışı kalındığında kalite bölümü liderliğinde izleyen ayın en geç 10 una kadar DÖF / 8D açılır ilgili birime iletilir gibi..
*bunların yanında günlük hedefi olan firmalar vardır. (özellikle müşteri hedeflerinde bu durum olabiliyor.) bu durumda hedeflerde günlük bakılacağından ve hedef dışı kalınması durumunda formatınızda kök neden / acil aksiyon / düzeltici-önleyici-yaygınlaştırıcı faaliyetler ve etkinlik takibi sütunları-da olmalıdır. belirttiğim gibi günlük hedeflerde her seferinde 8D ve DÖF açmanın mümkün olmayacağı durumlar için geçerlidir.

kolay gelsin

Merhaba,

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Herkese merhaba,

Mail adresini bırakan herkese formları ilettim. Bilmeyenler olabilmesi ihtimali doğrultusunda belirtmek isterim ki firma içi 11 adet sürecimiz var ve her sürecin kendine ait KPI dokümanı var. Sizler de kendi firmanızın işleyişine göre düzenleyebilirsiniz. Ekstra sorusu olan ya da farklı bir konuda doküman rica edecek olan varsa yardımcı olmak isterim. Ve mail üzerinden yazarsa iyi olur, buraya pek bakamıyorum.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri