Merhaba,
Burada yaklaşımı doküman grupları içinde değerlendirerek aşağıdaki gibi yolların izlenmesi daha uygun olacaktır. konuyu biraz uzatacağım ancak değerlendirmenizde fayda var diye düşünüyorum.
Şablonun revizyonu ile içeriğin revizyonunu ayrı ayrı takip etme durumu!
örnek doküman: genel kontrol planı;
genel kontrol planı şablonu var. şablon için bir doküman numarası verilecek ve bu doküman numarası üzerinden revizyon takibi yapılması lazım. şu isimli sütun eklendi-şu isimli sütun çıkarıldı-başlık güncellendi vb. DİKKAT: benzer başlık/isimler için eklenen satır veya sütunlar şablonun revizyon geçirdiği anlamına gelmez.
birde içeriğin revizyon takibi için kontrol plan no (Örnek: KP-25 da) verilerek. içeriğin revizyonu ayrı takip edilmelidir. sıklık değiştirildi-tolerans güncellendi-yeni kontrol noktası eklendi vb. YENİ KONTROL NOKTASI EKLENİRKEN AÇILAN SATIR ŞABLON REVİZYONU ANLAMINA GELMEZ. ZATEN KONTROL NOKTALARI VARDI. BİZ SADECE BU ALANA BİR MADDE DAHA EKLEDİK.!!!
-
Sık sık güncelleme geçiren doküman grubu!
Sizin sorduğunuz revizyon şeması genelde firmalarda revizyon sıklığı nispeten daha fazladır. bu durumda tavsiyem şablon veya içerik değişikliği olsun şemaya sadece bir tane numara vermeniz.
örneğin: ŞM-018
Şablon, kişi değişikliği, yeni bir bölüm eklemesi gibi durumlarda / yani içerik revizyonu veya şablon revizyonu olsun bir doküman numarası üzerinden takip etmek daha uygundur.
sorunuz için biraz daha ayrıntı vermek gerekir ise;
zaten doküman org şeması ile alakalı yani isim değişikliklerinde revizyon kesinlikle atlatmalısınız. bu doküman özelinde isim değişiklerinin revizyon gerekçesi olarak gösterilmesi revizyon geçmişini güçlü tutar. rahat olun verin revizyonu gitsin

.
-
Tek bir doküman numarası olan ancak çok sık değişim yaşadığı için bir kenarını da gözden geçirme tarihi atılması gerek doküman grubu!
örnek doküman: bakım bölümü kritik ekipman listesi
bu doküman içeriğinde kritik ekipmanlar, olması gereken adet sayıları ve mevcut stok adetleri yazar. bakım bölümü dinamik bir bölüm olduğundan buradaki sayılar sık sık değişime uğrar. olaya basit hali ile bakıldığında sayıda olsa değişim var. buda revizyon anlamına gelmektedir. ancak o kadar çok revizyon alacak ki belki her gün bir revizyon numarası atlatılacak. buda çok mantıklı değil.
burada yapılması gereken güncelleme tarihinin devamlı değiştirilmesi!
peki bu dokümanın numarası var. bu numara özelinde revizyon atlatma durumu nasıl ortaya çıkabilir!
50 satır kritik ekipmanınız var diyelim. bu elli satır ile alakalı sayısal değişimlerde revizyon atlatma yok ancak bu sayısal değişimler ile ilgili güncelleme tarihi bölgesinin tarihi değiştirilmelidir. diyelim yeni bir satır eklediniz. 51. kritik ekipman listeye eklendi. işte bu durumda kritik ekipman listesinin revizyon numarası atlatılır. BU REVİZYON NUMARASI DEĞİŞTİRİLDİĞİ AN İÇİN GÜNCELLEME TARİHİDE DEĞİŞTİRİLMELİDİR. AMA YAZDIĞIM GİBİ HER GÖZDEN GEÇİRME TARİHİ BİR REVİZYON TARİHİ DEĞİLDİR!
yazdıklarım doküman yönetimleri için bir yaklaşımdır. her firmanın yöntemleri farklılık gösterebilir.
ANCAK HEPİMİZİN İÇİN ORTAK OLAN BOŞ FORMLARIN VE DOLDURULMUŞ FORMLARIN REVİZYON GEÇMİŞLERİNİ MAX İZLENEBİLİRLİK İLE DOKÜMANTE ETME YÜKÜMLÜLÜĞÜMÜZDÜR.
umarım anlatabilmişimdir
iyi çalışmalar