merhaba,
Özel bir REVİZYON periyodu belirlemek olmaz.
Ancak revizyon gerekliliği var mıdır diye sorgulama için gözden geçirme periyodu belirleyebilirsiniz. Bu tüm dokümanlar yapılabilecek bir şeydir.
ancak bu tarz bir şeye gerek var mıdır tartışılır.
yapmak isterseniz ayda bir gözden geçirme yapabilirsiniz. bunu yaparsanız bir plan dahilinde yapacağınızdan ek bir doküman veya mevcut dokümana entegre edilecek yılın 12 ayı/planlanan-gerçekleşen kısımları eklenmelidir.
bu uygulamanın yazacağı doküman insan kaynaklarına ait dokümandır(prosedür, akış, talimat vb). bazen konunuzun özelinde yazarsak kalite de bu işi üstlenebilmektedir.
toplarsak ben bu dokümana çok önem veriyorum, bir denetçi tavsiyesi veya üst yönetim illa istiyor gibi bir durum var ise gözden geçirme ile ilgili plan üzerinden periyodik gözden geçirdiğinizi ispatlarsınız. unutmayın her gözden geçirme bir revizyon değildir.
insan kaynakları bu işin sorumluluğunda düşünürsek insan kaynakları prosedüründe bahsetmelidir.
bunun yanında bir revizyon var ve aklınıza hemen org şemasını gözden geçirme gerekliliği geldi. bu durumda planı beklemenize gerek yok.
umarım anlatabilmişimdir
kolay gelsin