Merhaba, öncelikle kolaylıklar dilerim. Bence sektöre özel ISO 22483 Turizm Kalite Yönetim Belgesi almanızı öneririm. İlgili standart İngilizce olarak ekledim. TSE'de de sadece İngilizce satışı var.
Otellere özel prosesleri listelemeniz, süreçleri; süreç sahipleri ile çalışmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
ISO 22483 Standardı´nın Belgesindeki Önemli Başlıklar
ISO 22483 Standardı´nın baş tarafında bir girişte ve temel birkaç husustan bahsedilmiştir. Daha sonra terimlerin içinde ve içinde kullanılanlar ve tanımlamalardan bahsedilmiştir. Bu terim ve tanımlamalardan birkaç örnek verecekken; konaklama hizmetleri, a la carte (alakart), büfe, nezaket hizmetleri, eğlence, etkinlik ve Tehlike Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) terim ve tanımlarını sıralar. Bu başlıklardan sonra gelen ve gıdaların esası;
• Personel araçları,
• Hizmet araçları, • Etkinlik Emniyet
organizasyonları,
• Eğlence etkinlikleri, • bakım faaliyetleri, • Bakım araçları,
• Temizlik, temizlik,
• Tedarik yönetimi,
• Konuk (konuk) hakkında bilgi ve besleme ücreti (toplama),
misafirdir.
Ayrıca iyi bir Atık Yönetim Sistemi kurulmalı, yaşam döngüleri çalışılmalı. İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları da yüksek yapıya sahip olmalı. Bu çalışmaları yapmışken de ISO 14001 ve ISO 45001' i de içeren entegre bir kalite sistemi yapısı kurmanızı ve belgelendirmenizi öneririm.