Proses paremetre değişikliği

Merhaba,
Parçadaki uygunsuzluklar sonucunda enjeksiyon paremetre değerlerinin değiştirilmesi ile ilgili talimata ihtiyacım var.Acil olarak destek olabilir misiniz ?

Merhaba
Talimattan önce sizdeki uygulamayı anlamak lazım.
Şu soruların cevabı sizde var ise talimatta kendi kendine oluşacaktır
*Proses ayarlarını kaydettiğiniz bir form varmı. Yoksa öncelikle böyle bir forma ihtiyacınız var.
*bu form periyodik olarak her ürün başlangıcında ve ara kontrollerinde hem ÜRETİM hemde KALİTE bölümleri tarafından kontrol ediliyormu. Üretim bölümü tüm ayarları kalite bölümü ise basınç, sıcaklık, ütüleme vb değerleri kontrol etmeli ve kayıt altına almalıdırlar.
*neden bu kayıtlar önemli!
Gerçekten sizin proses ayarlarında değişikliğe gitmeniz gerekiyormu veya yetkisi olamayan kişiler ayarlara müdahalemi etmişler, makina doğalında oluşan ama olmaması gereken sapmalarmı var?
*proses ayarları sık sık değiştirikecek şeyler değildir kontrol altında tutulmalıdırlar. Çünkü özellikle otomotiv sektötünde ppap aşamasının içinde run&rate safhasında müşteri eşliğinde anlaşılan değerlerdir. Değişikliği müşteriyi bilgilendirmeye kadar gidebilir. Bu yazdığım herşey aslında talimatınızda yazması gereken konular. Böyle bakın lütfen.
*evet değişiklik kaçınılmaz oldu diyelim akış aşağaki gibi olmalıdır;
Sapma formu lazım. Yok ise oluşturmalı ve bu form üzerinden sapmayı beyan edecek kişi formu doldurmalıdır.
*bu form ile birlikte acil yeni ayarlarda deneme üretimi için ilgili kişiler üretime davet edilemlidir.
*yeni ayarlar ile basılan parçalar min üretim ve kalite tarafından incelenmelidir.
*bu incelemeleri kayıt altına alacağınız deneme istrk formuna ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Herşey kayıt altına alınmalıdır.
*yine hatırlatmam gerekir ise müşteri bilgilendirilecekmi?
Bunun değerlendirilmesi sapma formunda değerlendirilmiş olmalıdır!
*proses ayarlar netleşince doküman yönetimini çok iyi yapmalısınız. Ayarların drğiştirilmesi ile birlikte proses ayar bilgi fişinin güncellenmesi, doküman dağıtım eski formun uzaklaştırılması konuları çok önemlidir. Değişiklik yönetimi her safhasıyla çok önemlidir.
*enj bu proses ayar değişimi çok oluyor böyle her seferinde bu akışımı takip edicez. Evet sağlam izlenebilirliği sorgulanabilirliği hesap verilebilirliği iyi olan bir yönetim sistemi istiyorsa her değişimde bunu yapmalıyız.
*bazı alt ayrıtılara girmiyorum
Değişim türüne göre bazen makine yeterlilik, kısa dönem proses yeterlilik veya yeni parça üzerinde performans testleri bile yaptırma durumunuz olabilir. Bu sorular sapma formunuzda olmalıdır.
Umarım anlatabilmişimdir
İyi çalışmalar

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri