Tedarikçi sistem denetim soru formu hk.

b.uzuk

Orgeneral
Moderatör
Üye
Merhabalar,

Otomotiv sektöründeyiz ve firmamızda IATF 16949 belgesi mevcut. Tedarikçi denetiminde kullanabileceğimiz form örneği paylaşabilir misiniz? (Sistem, proses, ürüün vb.)

Merhaba

Arkadaşlar sağolsunlar soru listesi paylaşacaklar.
Ben şöyle bir katkıda bulunayım.

Sorular içinde aşağıdakiler var mı?
!Problem çözme yöntemi denetlenmeli
!Sahada kullanılan kimyasal var ise son kullanma tarihleri ve özet msds leri denetlenmeli
!atıklar kaynağında düzgün ayrıştırılmışmı, atıklar cinsine göre atık kovaları mevcutmu denetlenmeli
!tarafınıza temin edilen ürünün eğer çevrim süresi üzerinden bir anlaşma var ise çevrim süresi anlaşılan süreye göre denetlenmeli
!üretilen üründe vardiya var ise en azından bir sonraki vardiyaya gelen operatör eğitimlimi, polivalans tablosuna uygun kişimi devir aldı vardiyayı. Amirler arasında vardiya değişim sistemi denetlenmeli
!kestirimci bakım ve kritik ekipman listesi ayrı ayrı soru maddesi olmalı ve denetlenmeli
!denetim öncesi sizden şikayet almış iseler fmea ve genel kontrol planları şikayet özelinde gözden geçirilmişmi denetlenmeli
!ölçüsel veya görsel hatalar sonrası ilgili çalışanlara eğitim verilip etkinlik ölçüm kapsamında tedarikçi nicel ve nitel msa çalışması yapmışmı denetlenmeli
!denetimde süreçlerin örnekleme ile risk analizleri denetlenmeli
!müşteri özel istekleriniz ile ilgili örnekleme dokümanlara bakarak denetlenme yapılmalı. Örneğin özel karakteristik verdiniz veya periyodik test istediniz vb
Bu istekler ilgili dokümanlara eklenmişmi

Aklıma gelenler bunlar, bunlar haricinde klasik çok soru var
Soru listesini özellikle otomotiv müşterilerine yaklaştırmak için yukarıdakiler yok ise eklenmesinde fayda var
İyi çalışmalar

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri