VDA 6.3 PROJE YÖNETİMİ

zhgunay

Orgeneral
Moderatör
Üye
Merhabalar,
Yarın bir müşterimiz ani bir denetim planladı ve soru listesi VDA 6.3'e göre. Açıkçası daha önce hiç vda denetimi görmedim ve firma olarak da 16949'umuz yok.
Proje Yönetimi ile ilgili kısımda, proje organizasyonundan, planından vs. bahsediyor.
Bilen biri hem konuyu açıklayıp hem de örnek doküman paylaşabilir mi??

Merhabalar,
Yarın bir müşterimiz ani bir denetim planladı ve soru listesi VDA 6.3'e göre. Açıkçası daha önce hiç vda denetimi görmedim ve firma olarak da 16949'umuz yok.
Proje Yönetimi ile ilgili kısımda, proje organizasyonundan, planından vs. bahsediyor.

Merhabalar,

Biz de firma olarak Ekim ayında ilk defa VDA denetiminden geçtik ve puanımız yayınlandı.
Size en kısa olabilecek şekilde açıklayayım.
VDA Denetimi diğer standartlarla benzerlik gösterse de daha ayrıntılı olarak işler konuları. Örneğin; proje yönetimi demişsiniz. Proje ekibi ister ilk başta. Lider ve mühendislerden oluşan bir ekip. Organizasyon şemasında bu gösterilir. Daha sonra proje ekibinin projeyi nasl yönettiğine dair tanımlamaları içeren bir prosedürü olmalıdır. Fizibilitesi, FMEA'sı vb. bunları nasıl yönettiğine dair formları ve dokümanları oluşturmalıdır.
VDA bir de denetçi ister firmada en az iki kişi. VDA Denetçiliğini Türkiyede veren tek kurum MBT Danışmanlıktır.
Burada hem VDA hem de Core tools eğitimlerini aldıktan sonra daha net anlaşılacaktır zaten.

Merhabalar,

Ayrıca kısa bir VDA özeti içeren Türkçe pdf paylaşıyorum. Umarım yararlı olur.

Ekli dosyalar

• otomotiv gereksinimleri.pdf
    6.4 MB · Görüntüleme: 334

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri