Çalışan Memnuniyeti Ve Öneri Sistemi

Doküman değil de size şöyle bir tavsiyede bulunabilirim.Çalışan memnuniyet anketi yaptıktan sonra bunun değerlendirmesini üst yönetimle paylaşın.Ve üst yönetimin almış olduğu kararları YGG toplantı raporunda belirtin.
 
Merhaba Serkan bey,
Formlarınız çok güzel olmuş ellerinize sağlık. İstatiksel çalışması ile ilgili eklentiyi de ben ekliyorum sizin form üzerinden. Diğer formlara da uyarlama yapabilir arkadaşlar.
 

Ekli dosyalar

  • İstatiksel Analiz.xlsx
    16.1 KB · Görüntüleme: 379
Peki bunlarla ilgili dokümante edilmiş bir sürec istiyor ? Yani bir akış şemanız mevcut mu?
 
Öyle bir sürece gerek yok. Zaten bununla ilgili kayıtları anketlerde, istatiksel veri formlarında tutuyorsunuz ve Ygg de değerlendiriyorsunuz. Ayrıca birşeye gerek yok
 
Kusura bakmayın ben ISO 9001 e göre bakıyordum. Haklısınız IATF ek maddelerinde belirtiyor.
 
Yani Mesela İnsan kaynakları veya Yönetime ait süreçler de bir alt süreç olarak tanımlamalıyız. Doğru mu?
 
İnsan Kaynakları Prosedüründe belirtiyoruz bunları. İsterseniz o prosedürü sizinle paylaşabilirim.
 
Yönetime ait süreçte yapmayın . İnsan kaynakları daha uygun olur. Çünkü personelin bilgilendirilmesi ve geliştirilmesi ayrıca sürekli iyileştirmeye de destek vermesinin amaçlanmasından bahsediliyor. Eğtim olayları girdiğinden bunun insan kaynaklarına entegre olması daha mantıklı ve daha kolay
 
Benim insan kaynaklarına ait sürecim ekte mevcuttur. Farklı bir programla yaptığım için işinize yaramayabilir ama en azından destek alabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • İNSAN KAYNAKLARI PROSES HARİTASI.pdf
    2.6 MB · Görüntüleme: 359
Ayrıca insan kaynakları prosedürünün ismini İnsan Kaynakları ve Eğitim Prosedürü olarak değiştirmeniz prosedürün kapsamının anlaşılması için daha iyi olacaktır.
 
Biz insan kaynakları prosedürü oluşturup eğitim için ayrı talimat oluşturup prosedür de ona atıf yaptık. Çalışan memnuniyeti ile ilgili de talimatımız var ama yetersiz . Düzenlemek için örnek arıyorum açıkçası
 
Çalışan memnuniyeti için talimat yazılması biraz gereksiz olur prosedür içeresinde belirtirsiniz zaten insan kaynakları yada KYS tarafından süreç yönetilir. Eğer yazmak isterseniz basit bir şey yazın olsun gitsin.
 
7.3.2. Çalışan motivasyonu ve yetkilendirme
Kuruluş, çalışanların kalite hedeflerini yerine getirmeleri, sürekli iyileştirme yapmaları ve inovasyona teşvik edecek bir ortam oluşturmaları için motivasyon sağlayacak dokümante edilmiş proses(ler)i bulundurmalıdır. Proses, tüm kuruluş kapsamında kalite ve teknoloji farkındalığının teşvik edilmesini içermelidir.

Burada bence önemli olan etkililik ve verimlilik. İster eğitimi bir alt süreç olarak uygulayın isterseniz insan kaynaklarında dahil edin ama eğitimde etkililik ve verimliliği mutlaka ölçün.
Genelde eğitim süreci firmalarda çok pasif kalıyor bu sebeple iyileştirmeler isteniyor. Fakat eğitimler planlandığı gibi gerçekten uygulansa ve gerçekten gelişimle ilgili eğitimler olsa ve her eğitim sonunda verimlilikler ölçülse (uygulama ya da yazılı olarak kanıtlarla) işte o zaman bence daha fazla irdelemez denetçiler bu konuyu. Çünkü amacına ulaşmış olur
 
B
Yani Mesela İnsan kaynakları veya Yönetime ait süreçler de bir alt süreç olarak tanımlamalıyız. Doğru mu?

Bu maddeyle ilgili alt süreç olarak öneri prosedürleri oluşturulmuş .Yurt dışı forum sitelerinde bazı arkadaşlar tarafından yapılmış. Ben insan kaynakları prosedürüne gömdüm. Siz bununla ayrı bir prosedür uygulayabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • P-17 ÖNERİ SUNMA PROSEDÜRÜ.doc
    52.5 KB · Görüntüleme: 329

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri
Üst