https://www.tse.org.tr/IcerikDetay?ID=2205&ParentID=3525tse güncellenen standartlarını hangi sayfadan takip ediyorsunuz?daha önce çalıştığım firmanın anlaşması vardı ve güncellenen standartlar sayfası ile beraber elime ulaşıyordu.bunu internetten nereden takip edebilirim?
yavuz bey teşekkür ederim..size sormam gereken bir sorum daha var...YGG Performans Raporu hakkında..Bugün TSE denetlemesi vardı..YGG PERFORMANS RAPORU’nda sıkıntı yaşandı.Raporun YGG den önce hazırlanması gerekiyormuş , ben ise YGG sonrası yapmıştım.Şimdi bunu hazırlamam gerekecek.YGG performans raporu hususunda yardımınız olur mu bana?Örnek verebilir misiniz?
Merhaba,merhaba..proses kartlarını risk bazlı oluşturmam ,kontrol kriterlerini risk bazlı göstermem gerekiyor proses kartında fakat kafamda şablon oluşturamadım.yardımınız olur mu?
Merhaba Arkadaşlar,
Ekte Kumpas ölçü aletine ait uluslararası kalibrasyon standardını bulabilirsiniz.
Ayrıca türkçe talimata ve doğrulama formuna forumdan ulaşabilirsiniz.
Kolay gelsin
Selamlar,Fatih Bey selamlar,
Kumpaslar dış kuruluştan kalibrasyondan geldiğinde bu kumpasın uygun olup olmadığını teyit etmemiz gerekiyor.
Daha önce Kalibrasyon Prosedürü oluşturulmuş ve bunun içerisinde ''Max.Sapma+Ölçüm Belirsizliği<eşit En Dar Tolerans x 0.10'' formülü bulunuyor. Cihazlar kalibrasyondan geldiğinde de sertifikadaki değerleri bu formüle yerleştirip cihazın uygun olup olmadığını kontrol ediyoruz. Fakat bu formül nerden nasıl oluşturuldu bilmiyorum. Bahsettiğiniz DIN862 standardını da inceledim fakat böyle bir bilgiye ulaşamadım. Denetçi geldiği taktirde neye göre uygun olup olmadığını sorarsa net bir açıklama yapamayacağım. Bu konu ile ilgili lütfen yardımcı olur musunuz?
Merhaba Yakup beyFatih Bey merhaba. Size ulaşabileceğim bir mail & telefon numarası paylaşır mısınız?
Merhaba,Selamlar,
Geç cevap verdiğim için üzgünüm.
Öncelikle bu standartlar üzerindeki sapma oranları geneldir. Eğer sapma değerleri sizin için uygunsa bunları kullanabilirsiniz. Fakat günümüzde sapma değerleri hem daha hassas olmakla beraber hem de yapılan işten işe farklılık göstermektedir. Siz sapma değerlerini daha hassas (düşük aralıkta) tutabilirsiniz. Kabul kriterlerini de ölçüm aletinin kullanıldığı yere ve işe göre belirlemelisiniz. Hassas ve kaba ölçüm yapan cihazları ayırmalı ve her bir grup için farklı sapma değerleri belirlemelisiniz. Kabul kriterleri ile ilgili bu standartlara atıfta bulunabilirsiniz. Fakat eğer bazı ölçüm aletleri için standart dışına çıkmak zorunda kalacaksanız bunlar için de ilgili talimata gerekli ibareyi koymalısınız . Örneğin" x" grubundaki ölçüm aletleri için kabul kriteri olarak din 862 standardı sapma toleransları göz önünde bulundurulur. "a" grubundaki cihazlar için bu standarda ek olarak tanımlanmış olan kullanım yerine göre özel oluşturulmuş sapma toleransları kullanılır. Tıpkı din 862 standardında olan tablo 1 gibi bir tablo oluşturabilir ve kendi talimatınıza bunu ekleyebilirsiniz. Ölçüm aletleri ve ölçüler daima kullanım yerlerine özeldir. Ve bunlara göre kabul edilir ya da kullanım dışı bırakılırlar.