Yeni Apqp (ileri Ürün Kalite Planlaması) Eğitim Slaytı - Detayli

YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM PAKETİ Entegre Yönetim Sistemi Eğitimi ISO 9001 + ISO 14001 + ISO 45001 Bir Arada Kalite, Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği standartlarını tek eğitimde öğrenin. 6 Başarı Sertifikası~20 Saat3 Standart Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Kalite Uzmanı Olun Kurulumdan iç denetime, sürekli iyileştirmeye kadar tüm süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Başarı Sertifikası ile İş Güvenliği Uzmanı Olun Risk değerlendirme, tehlike analizi ve iş kazası önleme süreçlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 27001 Bilgi Güvenliği Başarı Sertifikası ile Bilgi Güvenliği Uzmanı Olun Bilgi varlıklarını koruma, risk analizi ve siber güvenlik kontrollerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Çevre Uzmanı Olun Çevresel etki değerlendirme, atık yönetimi ve sürdürülebilirliği öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ AS 9100 Havacılık & Uzay Kalite Başarı Sertifikası ile Havacılık Sektörüne Açılın Havacılık, uzay ve savunma sektörüne özel kalite yönetim sistemini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Enerji Verimliliği Uzmanı Olun Enerji tüketimini azaltma ve maliyet tasarrufu yöntemlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 10002 Müşteri Şikayetleri Yönetimi Başarı Sertifikası ile Müşteri Memnuniyeti Uzmanı Olun Şikayet kaydından çözüme, memnuniyet ölçümüne kadar süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →

fthtncl

Orgeneral
Moderatör
Merhaba Arkadaşlar,
APQP ile ilgili eğitim slaytı ektedir. Çok detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Umarım işinize yarar.
Kolay gelsin

Ekli dosyalar

• eĞİTİM.ppt
    996 KB · Görüntüleme: 754
Fatih Bey, Bilgileriniz gerçekten çok değerli ve çok özenle hazırlanmış paylaşımlarınız hazırlamış olduğumuz verilerin üzerine biraz daha eklememizi sağladı teşekkür ederiz.
Benim bir rica olacak üretim firmasıyız IATF hazırlığım devam ediyor standartta yer alan 6.1.2 maddesi için nasıl bir yöntem izleyebilirim yardımcı olabilir misiniz 6.1.1 maddesinde gerekli açıklamaları yaptım fakat bu maddeden ilerleyemiyorum ne yapmam lazım.

Bu sorunuzu yeni başlık altında cevaplıyorum.Kolay gelsin

APQP için örnek bir form mevcut mudur? Paylaşabilir misiniz ?
Merhaba. Apqp tek başına bir form değildir. Bu bir projedir.
Ekteki dosya da detaylı bir çalışma mevcuttur. Burada girdiler ve çıktılar da verilmiştir.

Ekli dosyalar

• apqp.pdf
    419.6 KB · Görüntüleme: 626
Merhaba. Apqp tek başına bir form değildir. Bu bir projedir.
Ekteki dosya da detaylı bir çalışma mevcuttur. Burada girdiler ve çıktılar da verilmiştir.

fatih bey rica etsem aynı şekilde PPAP formlarını paylaşır mısınız :)
PPAP konusunda bilgi edinebiliyorum ama içeriğinde belirtilen onlarca formun nasıl bir şey olduğunu bulamadım. Örnek formda bulamadım.
Form da ne kayıtları tutulacak detaylı bir açıklayıcı yazıda bulamadım.
Genel hatları ile yazılanlardan anlaşılabiliyor ama kısıtlı olarak . Tam anlamıyla çözemedim .
Yardımcı olmanız dileği ile şimdiden teşekkürler..

Sorunun uygun yeri burası olmayabilir, başlık kalabalığı yaratmak istemediğim için buraya ekledim, kusura bakmayın.

Otomotiv yan sanayi ve tedarikçilerine kimyasal proseslerde destek veren, kısmen fason kısmen de imalat yapan bir firmanın PPAP ve FMEA içeriklerinden sorumluyum.

Firmaların ürettikleri yedek parça v.b. teslimatları için hazırladıkları APQP belgeleri çerçevesinde; çoğunlukla kendi bünyelerinde yapmadıklarından detaylı bilgisine sahip olmadıkları kimyasal proseslerle ilgili hem Flow Chart hem de PFMEA'ları hazırlıyorum. Ancak müşterilerimizin kendi ana sanayileriyle APQP toplantılarına vs. dahil olmadığımız için kimi zaman müşteri beklentilerini net anlayamadığımızdan müşterilerimiz APQP ile ilgili uygunsuzluk bildirebiliyorlar.

Firmamız orta ölçekli bir firma olduğu için (ve otomotiv dışında da iş yaptığımız için) IATF 16949 akreditasyonumuz yok, sadece 9001 belgemiz var (ve proseslerimizin ilgili kimyasal standarlara uygunluğu denetime tabi) bundan dolayı da hazırladığım dokümanlara kendi prosesim çerçevesinde eklediğim bazı bilgileri neye dayanarak eklediğimi deklare etmekte sorun yaşıyorum. Metalürji mühendisiyim, otomotivde farklı pozisyonlarda çalıştım. Formel/sertifikalı bir eğitim vs. de almadım ancak hem ISO 9001 hem de IATF 16949 alanında (hem de prosesimle ilgili başka uluslar arası standartlarda) biraz "alaylı" olarak deneyim kazandım.

Şimdi sorum şu; firmanın akreditasyonunu yaptırmaksızın, benim şahsen alacağım, APQP süreçlerini de içeren sertifikalı bir IATF 16949 eğitimiyle yetkinliğimi belgelemem bu süreçlerdeki sorunlara aşmaya yardımcı olur mu? Yoksa firmamızı bütünüyle bir akreditasyona sokmak için ciddi zaman ve para yatırımı yapmamız gerekecek ve günümüz koşullarında ben iş verenemimden böyle bir talepte bulunamam. Ama kendi eğitimimin ücretini talep edebilirim.

Bu konuda bilgi sağlayabilirseniz memnun olurum.

Geri