Belgelendirme Denetimlerinden Önce Yapılması Gereken 10 Kritik Hazırlık

hasan_hasan

Orgeneral
Moderatör
Üye
Merhaba Arkadaşlar,

aşağıdaki maddeleri denetimler öncesi kuvvetlendirmeniz, güncellemeniz, yenilemeniz önemlidir. denetim hazırlıkları bunlar ile tabii sınırlı değil. bu 10 kritik hazırlık yayınım sonrası 10 tane daha yayınlamayı planlıyorum:)

1.Yönetim Sistemi Dokümantasyonunu Gözden Geçirin;

Politikalar, prosedürler, talimatlar, formların vb sistemde ve sahalarda güncel olduğundan emin olun. Doküman izleme listeleri revizyon geçmiş izlenebilirliğiniz kuvvetli olmalıdır.

2.İç Tetkiklerin Tamamlandığını Kontrol Edin

İç tetkikler planlanan tarihlerde gerçekleştirilmiş ve uygunsuzluklar kapatılmış olmalıdır. risk bazlı plan hazırlandığını ve gerçekleştiğini güvence altına alın

3.Yönetimin Gözden Geçirmesi Toplantısını Yapın

Toplantı kayıtları eksiksiz olmalı ve alınan kararlar uygulanmış olmalıdır. aksiyon bekleyen kararlar var ise tutankata veya ayrı bir formatta hazır bulundurulmalıdır

4.Düzeltici Faaliyetleri Kapatın

açık kalan uygunsuzluklar ve müşteri şikâyetleri için alınan aksiyonlar kayıt altına alınmalıdır. düzeltici faaliyetlerin alınması, önleyici faaliyetlerin süreç risk analizleri ve fmea metodolojisi ile linkleyebilirseniz çok güzel olur.

5. Risk ve Fırsat Analizlerini Güncelleyin

Yeni süreçler, yatırımlar veya müşteri talepleri risk değerlendirmelerine yansıtılmalıdır. birde yukarıda yazdığım uygunsuzluklar sonrası güncellemeler önemlidir.
6. Hedef ve Performans Göstergelerini İnceleyin

Kalite hedeflerinin ölçüldüğünü ve takip edildiğini gösteren kayıtlar hazır olmalıdır. Hedef dışı kalınan durumlar için problem çözüm metotlarının yeterli olması gerekmektedir. trendler ve hedef değerlerin sürekli iyileşme yönünde olduğuna dair trendler gösterebilirseniz sistemini daha fazla etkin yapar

7.Eğitim Kayıtlarını Kontrol Edin

Personelin aldığı eğitimler ve yetkinlik kayıtları eksiksiz olmalıdır. Müşteri şikayetleri, periyodik eğitimler, oryantasyon eğitimleri, yenileme eğitimleri atlanmamalıdır. eğitimlerin etkinliğine dair anlamlı somut bir süreciniz olmalıdır

8.Kalibrasyon/Doğrulama Süreci

Ölçüm cihazlarının kalibrasyon ve doğrulama süreleri geçmemiş olmalıdır. sapma yönetimi hakkında anlaşılır bir süreciniz ve hesaplama yöntemleri sisteminizi daha anlamlı kılar

9. Bakım Kayıtlarını Hazırlayın
Planlı bakım faaliyetleri ve arıza kayıtları güncel olmalıdır. periyodik, önleyici, kesitirimci, günlük bakım kavramların ayrımları net olmalıdır. planlar bu ayrımları yapacak netlikte olmalıdır.

10.Tedarikçi Performanslarını Değerlendirin

Onaylı tedarikçi listesi ve performans değerlendirme kayıtları hazır bulunmalıdır. tedarikçi uygunsuzluk bildirim sistemi, denetim önceliği ve seçim süreçleriniz net olmalıdır

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri