Belgelendirme Denetimlerinden Önce Yapılması Gereken 11-15 Kritik Hazırlık

hasan_hasan

Orgeneral
Moderatör
Üye
Herkese Merhaba,

denetim hazırlık kontrol noktalarına devam edelim:

11. Ürün İzlenebilirlik Sistemini Doğrulayın
Hammadde girişinden sevkiyata kadar ürün izlenebilirliğinin sağlandığını gösteren kayıtları kontrol edin. Lot, seri, üretim tarihi, operatör, proses parametreleri gibi bilgilerin geriye dönük takip edilebilir olması önemlidir. Özelikle denetçi seçmez ise gösterilebilecek bir iki örneği hazır edin. İizlenebilirlik problemi majör hata olarak ele alınır.

12. Değişiklik Yönetimi Sürecini Gözden Geçirin
Proses, ekipman, kalıp, malzeme, tedarikçi veya doküman değişikliklerinin kontrollü şekilde yönetildiğini doğrulayın. Değişiklik sonrası risk analizleri, onaylar ve doğrulama kayıtları hazır olmalıdır. Özellikle bu maddede iyi niyetli anlatınmlar bazen başa bela açabilir. Örneğin siz proseslerin yerini değiştirdik parkuru yeniden kurduk gibi bir iyileştirmeyi güzel güzel anlatırken müşteri PPAP süreci var ise bunun onaylarını aldınız mı. tekrar kısmi PPAP sunumu oldu mu gibi sorulara hazırlıklı değilseniz zor durumda kalabilrsiniz.

13. Uygunsuz Ürün Yönetimini Gözden Geçirin
Uygunsuz ürünlerin tanımlanması, karantina alanları, karar süreçleri, yeniden işleme ve hurda yönetimi kayıtlarının etkin şekilde uygulandığını kontrol edin. karantina takip formları ile karantine alanı örneklenerek fiziki saydırma işlemini bizzat denetçi takip edebilir. karantina alanlarına ulaşımın yetkililer dışında olmayacak şekilde kapalı ve kilitli olmasına lütfen dikkat edin. tüm etiketlemelerin yapılmış olması önemlidir. karantina takip formunuzda sadece karantinaya giriş tarihi yazmamalı ne zaman çıkarılacak hedef tarih yazmalı. yoksa zaman.la çöplüğe dönen bir alan haline geliyor.

14.Acil Durum ve İş Sürekliliği Planlarını Kontrol Edin
Yangın, enerji kesintisi, ekipman arızası, kritik tedarikçi problemi gibi durumlar için hazırlanan planların güncel olduğunu ve periyodik olarak test-tatbikat edildiğini doğrulayın. özellikle test edilmesi-tatbikat konusu çok sorulan kısmı. min üretimi aksatacak durumlar için ve siber saldırılara-oltalama karşı test raporlarınızın hazır olmasında fayda var.

15. Üretim Alanı Standartlarını ve Görsel Yönetimi Kontrol Edin
Saha düzeni, 5S uygulamaları, standart iş talimatları, görsel yönetim ekipmanları ve proses kontrol noktalarının güncel ve uygulanabilir durumda olduğundan emin olun. Ortamın temiz ve yalın olması denetimi çok kolaylaştıracaktır. 5S kurallarını işletelim, disiplin haline getirelim ve mini sorular ile en azından üretimi haritalayarak periyodik denetim sistemini kuralım.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri