Değişikliklerin Yönetimi Ve Apqp

b.uzuk

Orgeneral
Moderatör
Üye
Merhaba,
- Değişikliklerin yönetimi maddesine istinaden ürün değişiklik talep formu ve
-APQP içi Mühendislikteki tüm iş gücünü bir arada gösteren ana plan formu
Örneği olan yardımcı olabilir mi ?
Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,
- Değişikliklerin yönetimi maddesine istinaden ürün değişiklik talep formu ve
-APQP içi Mühendislikteki tüm iş gücünü bir arada gösteren ana plan formu
Örneği olan yardımcı olabilir mi ?
Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

APQP için kullandığımız form ektedir. Umarım size yardımcı olur.

Ekli dosyalar

• F145-APQP FORMU.xlsx
    38.2 KB · Görüntüleme: 460
Teşekkür ederim. Ancak bana bütün projeler için genel toplanmış bir form gerekli master plan diye tanımladılar.

Rica ederim fakat size paylaştığım formda, kalıp yapımından müşterinin numuneyi onayladığı son kısma kadar bütün detaylar var. Bütün projeler olarak kastettiğiniz tam olarak nedir? Biraz daha detay verebilirseniz çözüm bulunabileceğine inanıyorum.

Şöyle anlatayım, bir firma denetime geldi. Gelen denetçi bir çok konuda genel resmi görmek istiyorum gibi bir istekte bulundu. Bu konuda bu süreçte uygunsuzluğumuz var. Bütün projelerdeki ilerleyişi görebileceğimiz bir plan istiyor. Söylediklerinden anladığımız bu en azından.

Şöyle anlatayım, bir firma denetime geldi. Gelen denetçi bir çok konuda genel resmi görmek istiyorum gibi bir istekte bulundu. Bu konuda bu süreçte uygunsuzluğumuz var. Bütün projelerdeki ilerleyişi görebileceğimiz bir plan istiyor. Söylediklerinden anladığımız bu en azından.

Yakın zamanda biz de bir belgelendirme denetlemesi geçirdim ve aynı belgeyi sunduk. Sorun çıkmadı. Netice itibari ile bir proje seri üretime alınırken kalıpla, işcilikle veya fason olarak yaptırılacak dış kaynaklı operasyonlar (ısıl işlem, kaplama vs.) da dahil olmak üzere teklif aşaması, kalıp yapımı, ppap dosyasının hazırlanması ve içerikleri, numune sunumu, numune onayı gibi teknik detaylar var. Bir proje üzerine check list tarzı bir format belirlerseniz hem denetçinin bahsettiği tüm resmi ve ilerleyişi görür hem de bu adımları diğer tüm projelere de yaygınlaştırabilirsiniz.

İşte bu tarz planı bir proje için değil bütün projeleri görebileceğimiz bir genel resim istiyor. Bu şekilde apqp planı bizimde mevcut. Bütün projlerimizi görebileceğimizi bir form hazırlamamız istendi.

İşte bu tarz planı bir proje için değil bütün projeleri görebileceğimiz bir genel resim istiyor. Bu şekilde apqp planı bizimde mevcut. Bütün projlerimizi görebileceğimizi bir form hazırlamamız istendi.

Şimdi daha iyi anladım. Ben tek proje olarak biraz spesifik yaklaştım. Denetçinin istediği yıl içerisinde hazırladığınız projelerin genelini ve izlediğiniz yolu görmek istemiş.

Bu form sizde fikir oluşturur. Bu formda bulunan çalışmalara belli hafta süre verirseniz ve bunu formdaki proje takip listesine işlerseniz sanırım olucaktır. Örneğin kalıbı A haftada yaparım deyip, numuneyi B. hafta sunarım deyip kendi içinde renklendirip yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• F023-TEKLİF FİZİBİLİTE RAPORU.xlsx
    41.6 KB · Görüntüleme: 313
Şimdi daha iyi anladım. Ben tek proje olarak biraz spesifik yaklaştım. Denetçinin istediği yıl içerisinde hazırladığınız projelerin genelini ve izlediğiniz yolu görmek istemiş.

Bu form sizde fikir oluşturur. Bu formda bulunan çalışmalara belli hafta süre verirseniz ve bunu formdaki proje takip listesine işlerseniz sanırım olucaktır. Örneğin kalıbı A haftada yaparım deyip, numuneyi B. hafta sunarım deyip kendi içinde renklendirip yapabilirsiniz.
Teşekkür ederim yardımınız için.

Teşekkür ederim. Ancak bana bütün projeler için genel toplanmış bir form gerekli master plan diye tanımladılar.

Büşra Hanım

Proje yönetimi için toplam projelerin yer aldığı bir gant chart benzeri çalışma talep edilmiş.
Burda amaç kaynaklar uygun ve verimli kullanılıyor mu?Darboğaz haftalar hangileri?Biz bunu proje paylaşımları için kullanırdık.
Şu an formatı elimde yok ama amacı göstermek için ekli taslağı yolluyorum.Bunu geliştirebilirsiniz

Ekli dosyalar

• APQP Genel.xlsx
    11.4 KB · Görüntüleme: 360
Merhaba,
Aynı uygunsuzluktan biz de aldık. Nasıl bir doküman ile aksiyon kapattınız? Benimle de paylaşabilir misiniz?

Denetçinin istediği uygunsuzluk kapatma yöntemı bu sekıldedır.
content
Ekran Göruntusu.png

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri