Denetim Uygunsuzlukları

ozgekhvc

Teğmen
Üye
Arkadaşlar merhaba ISO 9001 ve ISO 14001 2015 revizyonları denetimi yapıldı ve bulunan uygunsuzluklardan birkaçına kök neden oluşturumadım yardımcı olursanız sevinirim.
Uygunsuzluklar;
-Firmanın atık yönetim sistemi için dokümante bilgi kayıtlarına ulaşılamadı.
-Firmanın kurumsal bilgi yönetim sistemlerini içerecek şekilde oluşturulmamış ,sürdürülebilirliği sağlanmamış.
-Çevre organizasyon şeması kayıtları güncel değil.Tehlikeli atık sorumlusu tanımlanmamış.(*Tehlikeli atık sorumlusunu Tehlikeli Atık Talimatı üzerinde belirtmiştir fakat kabul edilmedi.)

Merhabalar.
-Anladığım kadarıyla Tehlikeli, Tehlikesiz atıklar için yapılacak işlemlere ait dokümanlar yok veya ISO sistemi içerisinde tanımlanmamış.
Böyle bir duruma kök neden yazmak çok zor olur. Ama Eğitim Eksikliğinden kaynaklı olacağını düşünüyorum.
-Firmanızdaki kayıtlar anlaşılan manuel ve kişiye bağlı şekilde yürütülmekte. kurumsal bilginin düzgün toparlanması ve olaylardan ders çıkarılması gerekmektedir. Bu durumda kök neden herhalde ERP Sisteminin eksikliği veya uygulama yetersizliği diye düşünüyorum.
-Çevre organizasyonel yapınızı ya hep güncel tutun veya doküman koymayın. doküman var ise güncelliği yansıtması gerekmektedir. Malesef denetçiden denetçiye değişebilir bu kararlar. Kök Neden: Doküman Takip edilmediğini düşünüyorum.

Kolay Gelsin...

Merhaba, EÇBS (Entegre Çevre Bilgi Sistemi) hakkında bilgi alabilir miyim? Daha doğrusu, firmanın tehlikesiz atıklarını atık firması ile değil geri dönüşüm firması ile değerlendiriyorsa da bu sisteme kaydı gerekiyor mu? mecburui mi bu kayıt?

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri