Iatf 16949:2016 Madde 9.2.2.2. Kalite Yönetim Sistemi Denetimi

• Konuyu Başlatan serapcım
  • Başlangıç tarihi
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM PAKETİ Entegre Yönetim Sistemi Eğitimi ISO 9001 + ISO 14001 + ISO 45001 Bir Arada Kalite, Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği standartlarını tek eğitimde öğrenin. 6 Başarı Sertifikası~20 Saat3 Standart Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Kalite Uzmanı Olun Kurulumdan iç denetime, sürekli iyileştirmeye kadar tüm süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Başarı Sertifikası ile İş Güvenliği Uzmanı Olun Risk değerlendirme, tehlike analizi ve iş kazası önleme süreçlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 27001 Bilgi Güvenliği Başarı Sertifikası ile Bilgi Güvenliği Uzmanı Olun Bilgi varlıklarını koruma, risk analizi ve siber güvenlik kontrollerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Çevre Uzmanı Olun Çevresel etki değerlendirme, atık yönetimi ve sürdürülebilirliği öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ AS 9100 Havacılık & Uzay Kalite Başarı Sertifikası ile Havacılık Sektörüne Açılın Havacılık, uzay ve savunma sektörüne özel kalite yönetim sistemini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Enerji Verimliliği Uzmanı Olun Enerji tüketimini azaltma ve maliyet tasarrufu yöntemlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 10002 Müşteri Şikayetleri Yönetimi Başarı Sertifikası ile Müşteri Memnuniyeti Uzmanı Olun Şikayet kaydından çözüme, memnuniyet ölçümüne kadar süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
S

serapcım

Misafir
Misafir
Arkadaşlar ,bu maddeye istinaden firmamızda KYS denetimini,3 yıla mı böleceğiz ? ,tüm sistemi denetlesek uygunsuzluk olur mu?Bu madde için nasıl bir yol izleyeceğiz ,bazı soru işaretleri var ,örneğin ben buradan bazı süreçleri denetleyeceğim ,ara denetimde denetçi bana ,denetlemediğim süreç ile ilgili soru sorabilir mi?(Sorar mutlaka,onun planında benim denetlemediğim bir süreç yeralabilir ,ancak içtetkik kaydını isteyemez bu madde gereği değil mi? ) , yani bu planı ille de 3 yıllık mı yapmak lazım ,zorunlu mu ?Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim ,saygılar,

Arkadaşlar ,bu maddeye istinaden firmamızda KYS denetimini,3 yıla mı böleceğiz ? ,tüm sistemi denetlesek uygunsuzluk olur mu?Bu madde için nasıl bir yol izleyeceğiz ,bazı soru işaretleri var ,örneğin ben buradan bazı süreçleri denetleyeceğim ,ara denetimde denetçi bana ,denetlemediğim süreç ile ilgili soru sorabilir mi?(Sorar mutlaka,onun planında benim denetlemediğim bir süreç yeralabilir ,ancak içtetkik kaydını isteyemez bu madde gereği değil mi? ) , yani bu planı ille de 3 yıllık mı yapmak lazım ,zorunlu mu ?Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim ,saygılar,
Merhaba,
Evet üç yıllık bir plan oluşturmanız gerekiyor.Burada süreç bazında bir plan oluşturmalısınız. Ve risk durumuna ve önceliğine göre bir sıralama yapabilirsiniz. Genelde üretim süreçleri daha çok denetlenmeli.Yani risk orada daha çok olabiliyor. En azından idari süreçlere göre. Üç yıllık periyot mantığı, sizin çok değişkenlik göstermeyen ve risk oluşturmayan süreçleri her yıl denetleme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Denetçi sizin planınıza göre size soru yöneltebilir. Plana göre hareket etmeniz yeterli. Planı oluştururken de her sürece bir risk grubu tanımlayabilirsiniz bir sütunda. Örneğin risk derecesi "YÜKSEK" olanları her yıl, "DÜŞÜK" olanları 2 ya da 3 yılda v.s. gibi.

Merhaba bizde geçen hafta IATF 16949 denetimi geçirdik. Burada iç denetimler planlanırken risk matrisi oluşturmadığımız için minör verdiler. Bunun için nasıl bir matris oluşturabilirim yardımcı olabilir minisiniz?

Merhaba bizde geçen hafta IATF 16949 denetimi geçirdik. Burada iç denetimler planlanırken risk matrisi oluşturmadığımız için minör verdiler. Bunun için nasıl bir matris oluşturabilirim yardımcı olabilir minisiniz?
Merhaba ;
Umarım EK2teki Form işinize yarar.

Ekli dosyalar

• İç Denetim Risk Analizi önceleiklendirme Formu.xlsx
    10.9 KB · Görüntüleme: 475
3 yıllık plan oluşturmadığımız için minör uygunsuzluğum var. bize risk matrsi oluşturun demedi. riski yüksek olanları her yıl denetleyip düşük olanları 2 yılda bir denetleyebilirsiniz dediler. Elinde böyle bir plan örneği olan var ise paylaşabilir mi?

3 yıllık plan oluşturmadığımız için minör uygunsuzluğum var. bize risk matrsi oluşturun demedi. riski yüksek olanları her yıl denetleyip düşük olanları 2 yılda bir denetleyebilirsiniz dediler. Elinde böyle bir plan örneği olan var ise paylaşabilir mi?

Süreçleri 2 yıl 3 yılda 1 kere de denetleyebilirsiniz.
Ancak bir kurala bağlamanız gerekiyor.
Tavsiyem tüm süreçleri listeleyin.

A süreci DF sayısı 9 ,Şikayet Sayısı 7,toplam iade oranı %1,süreç performans göstergesi hedeften sapma oranı %5
B Süreci DF Sayısı 1,Şikayet Sayısı 1,İade oranı %0,sapma oranı %1

A sürecini daha sıkı denetleme ihtiyacını tespit edin diyor.
Belirlediğiniz kurala göre 3 yıllık denetim planında işaretleme yapın .Örneğin 2020 de bilgi işlemi denetleyeceğim ama üretimi her yıl denetleyeceğim gibi.

Kurala bağlamadan yada risk analizi yapmadan 3 yıllık plan yapmanın bir anlamı yok.

Süreçleri 2 yıl 3 yılda 1 kere de denetleyebilirsiniz.
Ancak bir kurala bağlamanız gerekiyor.
Tavsiyem tüm süreçleri listeleyin.

A süreci DF sayısı 9 ,Şikayet Sayısı 7,toplam iade oranı %1,süreç performans göstergesi hedeften sapma oranı %5
B Süreci DF Sayısı 1,Şikayet Sayısı 1,İade oranı %0,sapma oranı %1

A sürecini daha sıkı denetleme ihtiyacını tespit edin diyor.
Belirlediğiniz kurala göre 3 yıllık denetim planında işaretleme yapın .Örneğin 2020 de bilgi işlemi denetleyeceğim ama üretimi her yıl denetleyeceğim gibi.

Kurala bağlamadan yada risk analizi yapmadan 3 yıllık plan yapmanın bir anlamı yok.

Çok teşekkürler verdiğiniz bilgi için. Ancak bazı sorularım olacak fikir verebilirseniz çok sevinirim. üretim süreçleri için DF, Şikayet Sayısı ve iade Oranı sayısal veriler ile kural oluşturulur. Peki İK, satın alma, satış pazarlama süreçleri için nasıl bir kural oluşturmak gerekir. Sadece DF sayısı ve performans göstergesi olur sanırım. Sizin fikriniz

Bilgi sistemleri,İk,satış pazarlama da süreç performans göstergeleri sapma oranı,Düzeltici faaliyet sayısı,İk için çalışan memnuniyet anketi sonuçları,bilgi sistemleri için memnuniyet anket sonuçları olabilir,
Dış denetimlerde bölümlerin aldığı uygunsuzluk sayısı olabilir

Benim aklıma bir çırpıda gelenler bunlar

Geri