Yeni Iso 14001:2015 8.1 Yaşam Döngüsü

Paylaşımınız için teşekkürler. Bu tek bir doküman değil mi yani bizde firmamıza uyarlasak kullanabiliriz.?

Ben denetime yaşam döngüsü adı altında bir tek bu döküman ile girdim ve oldukça beğeni aldı. Elbetteki formu kendi süreçlerinize ve üretim çeşidinize uyarlamalısınız.

Merhaba ekte çevre boyut etki değerlendirme ve yaşam döngüsü entegre olan bir analiz bulunmaktadır. yorumlarınızı bekliyorum.
Merhaba,

Dokümanınızı inceledim bütün süreci değerlendirmişsiniz. Ama burada şunu sormak isterim. Üretim faaliyetinde su kullanımı ve kağıt kullanımını boyut olarak değerlendirdiğimizde etkisi Doğal kaynak tüketimi oluyor. Puanlamada kaynak kullanımı etkisi 1 puan olarak değerlendiriyoruz genelde bende böyle yapıyorum. Ama Sonuçta bu kullanımlar çevreye zarar vermiyor mu kaynakları tüketiyoruz. Yani aslında önemli çevre boyutumuz oluyor.
Etki puanını açıklamada iyileştirme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ama hammadde ve kaynak tüketiminde etki puanına 1 den 5 kadar olan puanlara nasıl bir açıklama yapmam gerektiğini bulamadım. Fikri olan arkadaşlar paylaşabilirse sevinirim.

Merhaba,

Dokümanınızı inceledim bütün süreci değerlendirmişsiniz. Ama burada şunu sormak isterim. Üretim faaliyetinde su kullanımı ve kağıt kullanımını boyut olarak değerlendirdiğimizde etkisi Doğal kaynak tüketimi oluyor. Puanlamada kaynak kullanımı etkisi 1 puan olarak değerlendiriyoruz genelde bende böyle yapıyorum. Ama Sonuçta bu kullanımlar çevreye zarar vermiyor mu kaynakları tüketiyoruz. Yani aslında önemli çevre boyutumuz oluyor.
Etki puanını açıklamada iyileştirme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ama hammadde ve kaynak tüketiminde etki puanına 1 den 5 kadar olan puanlara nasıl bir açıklama yapmam gerektiğini bulamadım. Fikri olan arkadaşlar paylaşabilirse sevinirim.
Hammadde kullanımında yapılabilecek çok fazla bir açıklama olmayabilir, prosesinizde herhangi bir iyileştirme yapabiliyorsanız ve hammadde tüketiminizi azaltabiliyorsanız ne ala. Fakat doğal kaynak tüketiminde enerjinin verimli kullanılması konularında iyileştirmeler yapılabilir, keza su ve kağıt kullanımı da aynı şekilde, dolayısıyla etki puanının 3-4 olmaz 1 olur, mevcut durumunuza bağlı aslında...Örneğin; Yağmur suyu hasatı yaparsınız analiz yaptırırsınız proseste kullanılabilirliğini değerlendirirsiniz ve su geri dönüşüm yaparsınız o zaman etki puanınız 1 olur gibi.. Bu şekilde düşünüyorum.

Merhabalar,

MSDS hazırlayıcısı sınavından ziyade en son geçirdiğim denetimde benden MSDS formları üzerinden çalışanlara şirket içi verdiğim eğitimler sonrası eğitimi nasıl değerlendiriyorsunuz diye soruldu. Yani eğitimi alan kişileri bir sınava sokuyor musunuz diye sordular. Tabii ki böyle bir şey yapmıyoruz. Ama yapılması tavsiye edildi. Elinizde bu çeşit bir eğitim sonrası sınav formatı var mıdır?

Bizde de aynı sıkıntı olmuştu. Eğitim katılım formuna değerlendirme şekline gözlem yazmıştık. Aşağıya da genel değerlendirme kısmı eklemiştik. O şekilde kabul ettiler.

Merhabalar,

MSDS hazırlayıcısı sınavından ziyade en son geçirdiğim denetimde benden MSDS formları üzerinden çalışanlara şirket içi verdiğim eğitimler sonrası eğitimi nasıl değerlendiriyorsunuz diye soruldu. Yani eğitimi alan kişileri bir sınava sokuyor musunuz diye sordular. Tabii ki böyle bir şey yapmıyoruz. Ama yapılması tavsiye edildi. Elinizde bu çeşit bir eğitim sonrası sınav formatı var mıdır?
Eğitimin etkinliğini bir çok şekilde değerlendirebilirsiniz, siz metot belirleyip kayıt sunduktan sonra sıkıntı olmaz.
Sınav en basit ve kesin çözüm olduğu için önermişlerdir.
Yoksa saha gözlemi, Çalışan gözlemi, uygunsuzluk yaşanmama oranı, sözlü vb. yöntemleri de kullanabilirsiniz.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri