Iso 14001:2015'e Göre Çevre Süreci

Dtorun

General
Moderatör
Üye
Merhaba Arkadaşlar;

Önümüzdeki hafta çevre denetimine gireceğim ve geçen senenin tetkik notlarını incelediğimde denetimci "Çevresel süreçlerinizi nasıl yönetiyorsunuz girdileri çıktıları ile çevre yönetim sistemi nasıl işliyor kimin sorumluluğunda." Bunları tarif eden bir süreciniz olsun demiş ve böyle bir not alınmış.

Biz Çevre süreçlerini 3 e ayırmışız ve 3 adet süreç oluşturmuşuz bunlar;
- Atık Depolama Süreci
- Kimyasal Depolama Süreci
- Ofis Süreçleri

Bunların dışında anladığım kadarıyla bir Çevre Yönetim Sistemi Süreci yada Çevre Yönetimi Süreci gibi bir süreç bekleniyor.

Bir kaç gündür konu ile ilgili araştırma yapsam da pek bir şey bulamadım. Açıkcası bu istenileni bu başlık altındaki bir süreçte nasıl ifade edeceğimi de anladım diyemeyeceğim ne yazık ki.

Çevre yönetim sistemi kullanan ve elinde örnek süreci olan var ise yardım edebilirse çok memnun olurum. çünkü çok dar bir zamanda karşıma çıktı ve oturup fikir yürütüp çalışmaya ne yazık ki zaman kalmadı.

Merhabalar, bizde sadece çevre yönetim süreci mevcut 14001 başka süreç ister mi? denetimi nasıl planlayacağız tek süreç ile yardımlarınızı rica ederiz.

MErhaba; Çevre sürecimizi oluşturduk.Mevcut durumda her süreç için risk analizi ve iç tetkik yapıyoruz.Çevre süreci için yapmamıza gerek var mı ? aslında tüm çevresel riskleri ve iç tetkikleri diğer süreçlerde sorguluyoruz.

MErhaba; Çevre sürecimizi oluşturduk.Mevcut durumda her süreç için risk analizi ve iç tetkik yapıyoruz.Çevre süreci için yapmamıza gerek var mı ? aslında tüm çevresel riskleri ve iç tetkikleri diğer süreçlerde sorguluyoruz.

Merhaba, risk analizini gerçekleştirirken mevcut çevre sürecinin ve diğer bileşenlerinin de ister istemez risk analizlerini yapmış oluyorsunuz. Fakat iç tetkik kısmına gelirsek; çevre yönetimi veya çevre yönetim sistemi adı altında ayrı bir birim olarak iç tetkik yapabilirsiniz. Bu süreç üzerinden -tıpkı 9001 kalite yönetim birimi iç tetkiki gibi- çevre yönetim sisteminin de iç denetimini ve değerlendirmesi yapmalısınız. Yönetim sistemi sorumlusunu, ilgili soru listesi üzerinden denetlemeniz gerekmektedir. Umarım sorunuzu doğru anlamışımdır.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri