ISO 9001:2015 İŞYERİNDE UYGULAMA

UmutcanK

Onbaşı
Üye
Sayın forum üyeleri merhaba,
İşyerinde ISO 9001:2015 maddelerini uygulayabildiğim kadarıyla sistemimize entegre etmek istiyorum. Daha önce böyle bir şey yapmadım bunları yaparken neleri uygulamalıyım neye bakmalıyım. Bu konuda desteklerinizi rica eder şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba önce tüm süreçlerinizi A dan Z ye yazılı hale getirin. Süreçleriniz sizden ne istiyorsa onu yapın yeter:)

İnternetten örnek uygulamaları, örnek form ve talimatları inceleyin , işyerinizle benzerliklerini düşünün ve belgeleri uyarlayın. Tüm personele eğitim verdirin sık sık , herkesin katılımı olmazsa yürümez sistem

merhaba,

tecrübeniz yok ise ve firma içinde liderlik yapabilecek başka birileri yok ise sizin sistemi kurmanız imkansıza yakındır. tecrübeniz olmadığından bu işe başladığınızda standart adımlarını incelerken sizi ümitsizliğe sevk edecek, ilerleyemeyeceğiniz, firmanıza entegre edemeyeceğiniz konular ortaya çıkacaktır. bu durumlar boşa zaman kaybı ümitsizlik çalıştığınız firmadan ayrılma gibi sonuçlar doğurabilir.
benim tavsiyem muhakkak danışmanlık almanız. ilk kez kurulumlarda ticaret odalarından herhangi birine üye iseniz destekler var.
danışmanlık sonrası benimseme takip ve kültür haline getirme ile sizin liderliğinizde çok rahat yönetilebilecek bir sistemdir.
tecrübesizlik burada en büyük handikapınız..

kolay gelsin

merhaba,

tecrübeniz yok ise ve firma içinde liderlik yapabilecek başka birileri yok ise sizin sistemi kurmanız imkansıza yakındır. tecrübeniz olmadığından bu işe başladığınızda standart adımlarını incelerken sizi ümitsizliğe sevk edecek, ilerleyemeyeceğiniz, firmanıza entegre edemeyeceğiniz konular ortaya çıkacaktır. bu durumlar boşa zaman kaybı ümitsizlik çalıştığınız firmadan ayrılma gibi sonuçlar doğurabilir.
benim tavsiyem muhakkak danışmanlık almanız. ilk kez kurulumlarda ticaret odalarından herhangi birine üye iseniz destekler var.
danışmanlık sonrası benimseme takip ve kültür haline getirme ile sizin liderliğinizde çok rahat yönetilebilecek bir sistemdir.
tecrübesizlik burada en büyük handikapınız..

kolay gelsin

Kurum olarak bahsediyorum.
örneğin bir arkadaşımın firması ISO 27001 için aşağıdaki üye olduğu kurumdan maddi destek alarak bunu gerçekleştirdi. ekte bir paylaşım yaptım biraz eski doküman. ama bunun gibi destekler var. sadece farkındalığımız az. kolay gelsin

Uludağ İhracatçı Birlikleri

Ekli dosyalar

• EK_5_Destek_kapsamındaki_Pazara_Giris_Belgeleri(29042019).doc
    78.5 KB · Görüntüleme: 253

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri