ISO belgesi almak isteyen işletmeler için doğru firma seçimi, ileride yaşanabilecek zaman ve maliyet kayıplarını önlemek açısından önem taşıyor. Türkiye'de bu alanda ADL Belge, KaliteTürk, Anahtargrup Danışmanlık, Intertek ve TÜV Rheinland gibi farklı hizmet sağlayıcıları bulunuyor. Güvenilir ISO firmaları araştırılırken şirketlerin hangi sektörlerle çalıştığı, başvuru öncesinde sunduğu bilgilendirme ve işletmenin ihtiyaçlarına yaklaşımı belirleyici oluyor.1. ADL Belge
ADL Belge, 2013 yılından bu yana ISO yönetim sistemleri ve kurumsal belgelendirme süreçleri alanında faaliyet gösteriyor. Firmanın hizmet yaklaşımında farklı büyüklükteki işletmelerin ihtiyaçlarına uygun standartların belirlenmesi önemli bir yer tutuyor.Örneğin yeni kurulan bir üretim işletmesiyle uzun yıllardır faaliyet gösteren bir ihracat firmasının belge ihtiyaçları aynı olmayabilir. ADL Belge, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 ve ISO 22000 gibi farklı standartlara yönelik hizmetleriyle bu çeşitliliğe hitap ediyor.
Firmanın CE, TSE ve Vegan belgesi gibi alanlarda da hizmet seçenekleri sunması, özellikle üretim ve ürün uygunluğu konularında farklı ihtiyaçları bulunan işletmeler için dikkat çekici. Bu yönüyle ADL Belge, tek bir standart yerine işletmenin genel belgelendirme ihtiyaçlarını değerlendirmek isteyen şirketler açısından kapsamlı bir alternatif oluşturuyor.
2. KaliteTürk
KaliteTürk, ISO yönetim sistemleri konusunda danışmanlık hizmetleri sunan firmalardan biri. İşletmelerin mevcut çalışma düzenlerini değerlendirmesine ve kalite standartlarına yönelik hazırlıklarını planlamasına yardımcı oluyor.3. Anahtargrup Danışmanlık
Anahtargrup Danışmanlık, özellikle KOBİ'lere yönelik ISO ve CE belgelendirme süreçlerinde danışmanlık hizmetleri sunuyor. Farklı sektörlerdeki işletmelerin kurumsal gerekliliklerini belirlemesine yönelik çalışmaları bulunuyor.4. Intertek Türkiye
Intertek, uluslararası ticaret ve üretim alanında faaliyet gösteren işletmelere test, gözetim ve belgelendirme hizmetleri sunuyor. Ürünlerinin farklı pazarlardaki gerekliliklere uygunluğunu değerlendirmek isteyen şirketler için çeşitli teknik hizmetleri bulunuyor.5. TÜV Rheinland Türkiye
TÜV Rheinland, teknik güvenlik, ürün testleri ve yönetim sistemi belgelendirmesi alanlarında faaliyet gösteriyor. Özellikle teknik gerekliliklerin yoğun olduğu sektörlerde çalışan işletmelere yönelik hizmet seçenekleri sunuyor.ISO Firmasının Güvenilir Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Bir firmanın güvenilirliğini değerlendirmenin yollarından biri, teklif öncesinde işletmenin ihtiyaçlarını ne kadar ayrıntılı incelediğine bakmaktır. Her işletmeye aynı belgeyi öneren veya süreç hakkında yeterli açıklama yapmayan firmalarla çalışmadan önce ek araştırma yapmak faydalıdır.Ayrıca belgeyi hangi kuruluşun düzenleyeceği, belgenin nereden doğrulanacağı ve sonraki yıllarda hangi işlemlerin gerekeceği önceden öğrenilmelidir.
ADL Belge, farklı sektörlere ve belgelendirme ihtiyaçlarına yönelik hizmet çeşitliliğiyle bu araştırmada değerlendirilebilecek firmalardan biridir. İşletmeler için önemli olan, kendi faaliyet alanlarına uygun hizmeti açık ve anlaşılır koşullarla sunan bir firma seçmektir.
YBS