Karbon Ayak İzi Hesaplaması hk

asmin

Üsteğmen
Üye
Merhabalar,

Saç metal soğuk şekillendirme yapan bir firmayız. Karbon Ayak İzin hesaplama yapmak istiyorum. Bu konuda destek olabileceğiniz hesaplama yöntemi, hangi verileri hesaplamam gerektiği konusunda desteklerinizi rica ederim.

Merhaba,
Karbon ayak izi kapsam 1,2,3 olarak bilinir ama 2018 (ISO 14064-1) revizyonu ile kapsam sayısı 6 ya çıkmıştır.
Hesaplama kısmı kolay ama veri toplama kısmı daha zordur.
Bu konuda eğitim alabilirsiniz.
Ayrıca yaptığınız hesaplamanın doğrulama yaptıracaksınız.
14064-1 i yönetim sisteminize entegre ederekten başlamanızda fayda vardır.

Merhaba,
Karbon ayak izi kapsam 1,2,3 olarak bilinir ama 2018 (ISO 14064-1) revizyonu ile kapsam sayısı 6 ya çıkmıştır.
Hesaplama kısmı kolay ama veri toplama kısmı daha zordur.
Bu konuda eğitim alabilirsiniz.
Ayrıca yaptığınız hesaplamanın doğrulama yaptıracaksınız.
14064-1 i yönetim sisteminize entegre ederekten başlamanızda fayda vardır.
Merhabalar,

Eğitimini bu hafta aldık, ancak hesaplama ile ilgili idi eğitim içeriği. Sizinde belirttiğiniz üzere veri toplama kısmı zor geldi, hangi verilerin toplanması gerektiğine dair genel geçer bilgileri şirket için nasıl alacağımı bilmiyorum, bunun hakkında bilgi nasıl alabilirim?

Eğitimde anlatılmıştır diye düşünüyorum.
Kapsamlara göre emisyon kaynaklarınızı belirlemeniz ve takip etmeniz lazım.
örnek başlıklar ekliyorum sizin için ama bunlar sizde geçerli olmayabilir ve bunlarla sınırlı da değildir.
Elektrik T&D
WTT Tüm Yakıtlar - Doğal Gaz
WTT Tüm Yakıtlar - Motorin
WTT Tüm Yakıtlar - Benzin
WTT Tüm Yakıtlar - LPG
WTT Tüm Yakıtlar - Kömür
Ham madde nakliye
Ürün nakliye
Personel Servisi
İş Seyehati
Atıklar
Atıklar Nakliye
Ham Madde Kullanımı
Su
Atıksu
Yemek Hizmeti
Sermaye Malları
Sermaye Malları Nakliye
Kiralanan Varlıklar-Elektrik
Yaşam Sonu Döngüsü

Eğitimde anlatılmıştır diye düşünüyorum.
Kapsamlara göre emisyon kaynaklarınızı belirlemeniz ve takip etmeniz lazım.
örnek başlıklar ekliyorum sizin için ama bunlar sizde geçerli olmayabilir ve bunlarla sınırlı da değildir.
Elektrik T&D
WTT Tüm Yakıtlar - Doğal Gaz
WTT Tüm Yakıtlar - Motorin
WTT Tüm Yakıtlar - Benzin
WTT Tüm Yakıtlar - LPG
WTT Tüm Yakıtlar - Kömür
Ham madde nakliye
Ürün nakliye
Personel Servisi
İş Seyehati
Atıklar
Atıklar Nakliye
Ham Madde Kullanımı
Su
Atıksu
Yemek Hizmeti
Sermaye Malları
Sermaye Malları Nakliye
Kiralanan Varlıklar-Elektrik
Yaşam Sonu Döngüsü
Merhabalar, teşekkür ederim. Eğitimde detaylı anlatılmıyor maalesef, sizin verdikleriniz standart olarak belirtiliyor. Emisyon kaynaklarının tamamını içeren bir liste varmıdır acaba? en azından bizde olanları seçebilirdik.

Merhabalar,

Saç metal soğuk şekillendirme yapan bir firmayız. Karbon Ayak İzin hesaplama yapmak istiyorum. Bu konuda destek olabileceğiniz hesaplama yöntemi, hangi verileri hesaplamam gerektiği konusunda desteklerinizi rica ederim.
Merhaba,

MMO'nın eğitimlerini tavsiye ederim, hem detaylı bir anlatım söz konusu hem de paylaştıkları dokümanlar ile fikir edinebilirsiniz. Ayrıca hazır platformları incelemenizi tavsiye derim. Platformlar size hangi kapsamda nelerin girileceğini söyleyebiliyor ve uluslarası verileri (Defra, Ademe vb.) içerdiği için, seçim yapıp giriş yapmanız daha kolay oluyor. Platform kendi hesaplamalarını arka planda yaparak özet grafik ve bilgiler çıkarıyor, ayrıca rapor oluşturan platformlar da var.

Yukarıda bahsedildiği gibi önemli ve zor olan kısım aslında veri toplama organizasyonunun yapılması ve verilerin mümkün olduğunca atlanmadan sağlıklı şekilde toplanması. Eğer doğrulama yaptırmayacaksanız yapacağınız beyanlar ile bilgilendirme raporu hazırlayabilirsiniz ancak doğrulama yaptırmak ve raporunuzu onaylatmak istiyorsanız o zaman veri toplama sistematiğine özellikle dikkat etmelisiniz.

İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba,

MMO'nın eğitimlerini tavsiye ederim, hem detaylı bir anlatım söz konusu hem de paylaştıkları dokümanlar ile fikir edinebilirsiniz. Ayrıca hazır platformları incelemenizi tavsiye derim. Platformlar size hangi kapsamda nelerin girileceğini söyleyebiliyor ve uluslarası verileri (Defra, Ademe vb.) içerdiği için, seçim yapıp giriş yapmanız daha kolay oluyor. Platform kendi hesaplamalarını arka planda yaparak özet grafik ve bilgiler çıkarıyor, ayrıca rapor oluşturan platformlar da var.

Yukarıda bahsedildiği gibi önemli ve zor olan kısım aslında veri toplama organizasyonunun yapılması ve verilerin mümkün olduğunca atlanmadan sağlıklı şekilde toplanması. Eğer doğrulama yaptırmayacaksanız yapacağınız beyanlar ile bilgilendirme raporu hazırlayabilirsiniz ancak doğrulama yaptırmak ve raporunuzu onaylatmak istiyorsanız o zaman veri toplama sistematiğine özellikle dikkat etmelisiniz.

İyi çalışmalar dilerim.
Teşekkür ederim, platformlar hangileridir? bilgi verebilirseniz sevinirim..

Teşekkür ederim, platformlar hangileridir? bilgi verebilirseniz sevinirim..
Rica ederim,

İnternete yazınca çeşitli platformlara hızlıca ulaşmak kolay, aralarında kıyaslama yaparak ve bilgilendirmeler isteyerek ilerlemeniz daha sağlıklı olur.

İyi çalışmalar.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri