IATF'nin belkemiği kontrol planı oluşturma adımları için dikkat edilmesi gereken bir kaç husustan bahsetmek istiyorum.
-İş akışında belirtilen proses no'ları ile kontrol planı uyum içinde olmalıdır.
-FMEA'daki kontrol adımları kontrol planıyla uyumlu olmalıdır.
-FMEA'daki saptama veya diğer adıyla keşfedilebilirlik kısımları kontrol planında yer almalıdır.
-Kontrol planında ön seri ve seri kontrol planı muhakkak hazırlanmalıdır.Prototip üretim yapılmıyorsa el kitabı veya herhangi bir dokümanda prototip üretim yapılmadığı dokümante edilmelidir.
-FMEA'da şiddeti yüksek olan adımlar için kontrol frekansı yüksek olmalıdır.
-Emniyet karakteristikleri,özel karakteristikler kontrol planında muhakkak belirtilmelidir.
Ekte aiag'nin formatındaki türkçe kontrol planı ve kontrol planı checklisti yer almaktadır.
-İş akışında belirtilen proses no'ları ile kontrol planı uyum içinde olmalıdır.
-FMEA'daki kontrol adımları kontrol planıyla uyumlu olmalıdır.
-FMEA'daki saptama veya diğer adıyla keşfedilebilirlik kısımları kontrol planında yer almalıdır.
-Kontrol planında ön seri ve seri kontrol planı muhakkak hazırlanmalıdır.Prototip üretim yapılmıyorsa el kitabı veya herhangi bir dokümanda prototip üretim yapılmadığı dokümante edilmelidir.
-FMEA'da şiddeti yüksek olan adımlar için kontrol frekansı yüksek olmalıdır.
-Emniyet karakteristikleri,özel karakteristikler kontrol planında muhakkak belirtilmelidir.
Ekte aiag'nin formatındaki türkçe kontrol planı ve kontrol planı checklisti yer almaktadır.