Öneri Sistemi

Dtorun

General
Moderatör
Üye
Merhaba uygulanabilir bir öneri sistemi hazırlamak istiyorum. mevcut bir öneri sistemi prosedür ve ya talimatımız bulunmuyor. nasıl yapacağım konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirseniz ve elinizde varsa örnek dokümantasyon paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Şimdi IATF öneri sistemi adı altında bir başlık içermiyor.
Çalışanların sürekli gelişime teşvik edilmesi için bir süreç oluşturulması gerekiyor.
Bunlar nelerdir?
  • Personellerin önerileri
  • Müşteri şikayeti veya saha başarısızlıkları nedeniyle alınan iadelerin incelenmesi(6 panel,6 Sigma projeleri)
  • 10 adımda Kaizenler
  • Önce Sonra Kaizenler
  • Sahada görülen tehlikelere karşı oluşturulan ramak kala bildirimleri
  • Çevre felaketlerinin görülmesine karşı tehlike bildirimleri
  • Personelin toplam verimli bakıma yönlendirilmesi için hata bildirim kartları
Bunlar benim aklıma gelenler.
  • Öncelikle yönetimin önerilere teşvik etmesi için parasal fon ayrılması gerekiyor.Ödüllendirme bu işe teşviğin en önemli parçası.
  • Sonra şirkette tüm bu işleri koordine edecek kişinin belirlenmesine sıra geliyor
  • Bu kişi komiteler/gruplar kurmalı ;Toplam Verimli Bakım Komitesi,Kaizen Teknik Komitesi,Öneri değerlendirme teknik komitesi
  • Bu kişiler öneri,kaizen ve bakım faaliyetlerini takip edip raporlayarak belirli periyotlarda toplanmalı ve uygun bulunan öneri kaizen ve bakım faaliyetleri ile ilgili personel ödüllendirilmeli
  • Bu sistemle senede ne kadar ödül dağıtıldı ne kadar maddi kazanç sağlandı yönetime raporlayarak iyi bir sistem kurulabilir.
Ekte öneri formu,önce sonra kaizen formu,kobetsu kaizen formu yer almaktadır.

Bu bilgilerin işe yarayacağını düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• Öneri Sistemi.xlsx
    58.2 KB · Görüntüleme: 350
Şimdi IATF öneri sistemi adı altında bir başlık içermiyor.
Çalışanların sürekli gelişime teşvik edilmesi için bir süreç oluşturulması gerekiyor.
Bunlar nelerdir?
  • Personellerin önerileri
  • Müşteri şikayeti veya saha başarısızlıkları nedeniyle alınan iadelerin incelenmesi(6 panel,6 Sigma projeleri)
  • 10 adımda Kaizenler
  • Önce Sonra Kaizenler
  • Sahada görülen tehlikelere karşı oluşturulan ramak kala bildirimleri
  • Çevre felaketlerinin görülmesine karşı tehlike bildirimleri
  • Personelin toplam verimli bakıma yönlendirilmesi için hata bildirim kartları
Bunlar benim aklıma gelenler.
  • Öncelikle yönetimin önerilere teşvik etmesi için parasal fon ayrılması gerekiyor.Ödüllendirme bu işe teşviğin en önemli parçası.
  • Sonra şirkette tüm bu işleri koordine edecek kişinin belirlenmesine sıra geliyor
  • Bu kişi komiteler/gruplar kurmalı ;Toplam Verimli Bakım Komitesi,Kaizen Teknik Komitesi,Öneri değerlendirme teknik komitesi
  • Bu kişiler öneri,kaizen ve bakım faaliyetlerini takip edip raporlayarak belirli periyotlarda toplanmalı ve uygun bulunan öneri kaizen ve bakım faaliyetleri ile ilgili personel ödüllendirilmeli
  • Bu sistemle senede ne kadar ödül dağıtıldı ne kadar maddi kazanç sağlandı yönetime raporlayarak iyi bir sistem kurulabilir.
Ekte öneri formu,önce sonra kaizen formu,kobetsu kaizen formu yer almaktadır.

Bu bilgilerin işe yarayacağını düşünüyorum.
UYGULAMA ÖRNEKLERİNİ PAYLAŞIR MISINIZ

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri