Osgb Lerin Dokümanlarını Sistemimize Dahil Etmemiz Gerekiyor Mu?

Sefa OĞUZ

Teğmen
Üye
Merhabalar,

Şirketimiz İSG konusunda dışarıdan hizmet almakta. Haliyle OSGB firmasının da kendisinin dokümanları var. İSG uzmanımız bizim gibi başka bir kaç firmaya daha hizmet vermekte kendisi bana başka bir firmayla 45001 denetimine girdiğini ve o firmayı denetleyen başdenetçinin OSGB lerin dokümanlarının işletme Entegre yönetim sistemine dahil edilmesine gerek olmadığını söylediğini aktardı. Bu yüzden her hangi bir uygunsuzluk yazılmamış.

Örneğin firmanın yüksekte çalışma talimatı var ve diyor ki sen de böyle bir talimat yapmana gerek yok. Bizimkisini kullan.
bu doğru mudur? doğruysa ISO maddesini tam olarak öğrenebilir miyiz? hangi maddeye dayandırılarak uygunsuzluk yazılmamış olabilir? Yardımlarınızı rica ederim

Merhabalar,

Şirketimiz İSG konusunda dışarıdan hizmet almakta. Haliyle OSGB firmasının da kendisinin dokümanları var. İSG uzmanımız bizim gibi başka bir kaç firmaya daha hizmet vermekte kendisi bana başka bir firmayla 45001 denetimine girdiğini ve o firmayı denetleyen başdenetçinin OSGB lerin dokümanlarının işletme Entegre yönetim sistemine dahil edilmesine gerek olmadığını söylediğini aktardı. Bu yüzden her hangi bir uygunsuzluk yazılmamış.

Örneğin firmanın yüksekte çalışma talimatı var ve diyor ki sen de böyle bir talimat yapmana gerek yok. Bizimkisini kullan.
bu doğru mudur? doğruysa ISO maddesini tam olarak öğrenebilir miyiz? hangi maddeye dayandırılarak uygunsuzluk yazılmamış olabilir? Yardımlarınızı rica ederim

Bende sizin gibi OSGB desteği alarak 45001 yönetim sistemi kurdum. Acil Durum Eylem planı, genel risk analizi (45001 yönetim sistemi risk analizinden bahsetmiyorum) , İSG Kurul dokümanları, yıllık eğitim planlarını sisteme almadık, OSGB tarafından hazırlanan onların sorumluluğunda olan dokümanlar olduğu için. Fakat ramakkala formu, aksiyon planı vb. dokümanları kendi sistemize aldık, prosedürlerde işletimini anlattık. Başka bir firmanın ''yüksekte çalışma talimatını '' kullanmak 45001'den ziyade Şirket menfaatini korunması gerekliliği açısından bana çok doğru gelmedi. İçeriği kullansanız bile logo ve doküman numarası vermenizde fayda var. Her hangi bir istenmeyen olay karşısında personele şirketin yüksekte çalışma talimatında bahsi geçen kurallara uyma zorunluluğu olduğunu kanıtlar delil göstermeniz gerebilir.

Merhabalar,

Sizin hizmet aldığınız firmalara ait dokümantasyonu dış kaynaklı olarak kaydetmeniz lazım. Ancak benim size önerim OSGB ler bir doküman hazırlıyor , her yerde onu kullanıyor ve bazen sizin kuruma özgü olmuyor. O yüzden bence kendi dokümanınızı hazırlamanız daha doğru olur.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri