Risk Analizi

YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM PAKETİ Entegre Yönetim Sistemi Eğitimi ISO 9001 + ISO 14001 + ISO 45001 Bir Arada Kalite, Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği standartlarını tek eğitimde öğrenin. 6 Başarı Sertifikası~20 Saat3 Standart Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Kalite Uzmanı Olun Kurulumdan iç denetime, sürekli iyileştirmeye kadar tüm süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Başarı Sertifikası ile İş Güvenliği Uzmanı Olun Risk değerlendirme, tehlike analizi ve iş kazası önleme süreçlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 27001 Bilgi Güvenliği Başarı Sertifikası ile Bilgi Güvenliği Uzmanı Olun Bilgi varlıklarını koruma, risk analizi ve siber güvenlik kontrollerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Çevre Uzmanı Olun Çevresel etki değerlendirme, atık yönetimi ve sürdürülebilirliği öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ AS 9100 Havacılık & Uzay Kalite Başarı Sertifikası ile Havacılık Sektörüne Açılın Havacılık, uzay ve savunma sektörüne özel kalite yönetim sistemini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Enerji Verimliliği Uzmanı Olun Enerji tüketimini azaltma ve maliyet tasarrufu yöntemlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 10002 Müşteri Şikayetleri Yönetimi Başarı Sertifikası ile Müşteri Memnuniyeti Uzmanı Olun Şikayet kaydından çözüme, memnuniyet ölçümüne kadar süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
Merhaba,
Üretim veya kalite bölümünde tamamen ürün odaklı düşünmeyin risk analizlerini. Üretim bölümünde planlamaya uyum, deneyimli personel, ürün tedarik yöntemi, etkinlik/verimlilik, üretimin düzeni, isg faaliyetleri v.s bu gibi bir çok konu üzerinde risk ve fırsat değerlendirmeleri yapılabilir. Dediğiniz şekilde fmea ve kontrol planlarında değerlendirilen kısımları zaten ayrıca risk ve fırsat analizlerinde tekrar değerlendirmiyoruz. Daha genel ve doğrudan ürün bazlı olmayan kısımları değerlendiriyoruz. Şunu da ekleyebiliriz. Tasarım ve proses fmea çalışmalarında potansiyel etkiler genelde ürünün bir sonraki aşamasını etkiliyor ve imalat esnasında düzeltiliyor. Fakat seri imalatta oluşabilecek ve müşteri/son kullanıcı veya tüm ilgili tarafları ilgilendiren hatalar meydana gelebilir. Bunları tamamen fmealar ile değerlendiremeyiz. Risk çalışmalarını bu yüzden ilgili taraflar ve iç ve dış bağlam yönünden değerlendiriyoruz.

Bilgi için teşekkür ederim. Üretim ve/veya kalite için örnek olacak risk analizine sahipseniz paylaşmanız mümkün müdür ? Teşekkürler.

Merhaba,
Üretim veya kalite bölümünde tamamen ürün odaklı düşünmeyin risk analizlerini. Üretim bölümünde planlamaya uyum, deneyimli personel, ürün tedarik yöntemi, etkinlik/verimlilik, üretimin düzeni, isg faaliyetleri v.s bu gibi bir çok konu üzerinde risk ve fırsat değerlendirmeleri yapılabilir. Dediğiniz şekilde fmea ve kontrol planlarında değerlendirilen kısımları zaten ayrıca risk ve fırsat analizlerinde tekrar değerlendirmiyoruz. Daha genel ve doğrudan ürün bazlı olmayan kısımları değerlendiriyoruz. Şunu da ekleyebiliriz. Tasarım ve proses fmea çalışmalarında potansiyel etkiler genelde ürünün bir sonraki aşamasını etkiliyor ve imalat esnasında düzeltiliyor. Fakat seri imalatta oluşabilecek ve müşteri/son kullanıcı veya tüm ilgili tarafları ilgilendiren hatalar meydana gelebilir. Bunları tamamen fmealar ile değerlendiremeyiz. Risk çalışmalarını bu yüzden ilgili taraflar ve iç ve dış bağlam yönünden değerlendiriyoruz.
Fatih Bey merhaba,
Yardımınıza ihtiyacım var. Tasarım sürecini izleyebileceğim bir form gerekiyor. Ve bu formda girdileri, çıktıları ve ölçülebilir hedefleri göstermem gerekiyor. Fakat kafamda oturtamıyorum. Örneğe ihtiyacım var.

Üretim iş emri formu kullanmak zorunlu mu ?
Evet. Üretim Yapıyorsanız üretimi takip edecek sisteminiz olması gerekmektedir. Bunuda Üretim İş Emri ve Muayene Raporu olarak kuruluşlar kayıt altına almaktadır.
Bu form içerisinde tüm operasyonlarda yapılanlar ve Kalite kontrol süreçleri takip edilmektedir.
Saygılar..

Merhaba
Bisiklet üretimi yapan bir firmada çalışmaya başladım. Yeni sistemin gerektirdiği gibi bisiklet için (ürün bazlı risk analizi) oluşturmak istiyorum. Ancak google bisiklet üretimi veya yedek parça üretimiyle ilgili örnek risk analizi yazdığımda hep iş güvenliği ile ilgili risk analizleri çıkıyor. Yedek parça üretimiyle ürün bazlı risk analizi örneği paylaşabilir misiniz
İyi günler

Merhaba
Bisiklet üretimi yapan bir firmada çalışmaya başladım. Yeni sistemin gerektirdiği gibi bisiklet için (ürün bazlı risk analizi) oluşturmak istiyorum. Ancak google bisiklet üretimi veya yedek parça üretimiyle ilgili örnek risk analizi yazdığımda hep iş güvenliği ile ilgili risk analizleri çıkıyor. Yedek parça üretimiyle ürün bazlı risk analizi örneği paylaşabilir misiniz
İyi günler
Önce handi departmanlar var, bi' ayır. Ondan sonra bakalım.

Merhaba
Görev tanımlarını ayırdım.
Üretim Planlama
Kalite Güvence
Muhasebe ve İnsan Kaynakları
Tasarım ve Ürün geliştirme
Montaj
Kaynak
taşlama
satınalma
bakım onarım
İyi çalışmalar

Merhaba
otomotiv sektöründe yedek parça ürünlerinin üretim prosesleriyle ile ilgili risk analizi örnekleri var mı ? varsa paylaşabilir misiniz ?

Merhaba
otomotiv sektöründe yedek parça ürünlerinin üretim prosesleriyle ile ilgili risk analizi örnekleri var mı ? varsa paylaşabilir misiniz ?

Merhaba,

Ben de yeni bir kaliteciyim, yanlışım varsa daha iyi bilenler düzeltsin lütfen.
Biz firmanın sistem oluşturmak için tuttuğu danışmanla, firma içi Risk ve Fırsat Analizleri üretim üzerinden değil de sistemdeki süreçler üzerinden hazırladık. Üretim Sürecinin içinde zaten üretimle ilgili riskler ve fırsatlar bulunuyor. Bahsettiğiniz şekilde çok spesifik olacaktır diye düşünüyorum.

Ekteki gibi bir şablon paylaşayım ama sizin o riskleri görüyor olmanız önemli. Çünkü tüm üretim tesislerinde aynı riskler olmayabilir. CNC var mı mesela veya talaşlı imalat mı ?

Ekli dosyalar

• 3 - ÜRETİM SÜRECİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ .xlsx
    253.2 KB · Görüntüleme: 417
Merhaba
Biz üretim kısmında microsoft to do yu kullanıyoruz. Orda grup kurduk iş emri grubu olarak iş emirlerini oraya yazıp ilgili personele atayıp öyle yapıyoruz iş emirlerini

ıso 9001 belgelendirme sürecindeyiz 4,5 yıldır temizlik sektöründe ve zincir marketlerle çalıştığım için çok geniş kapsamlı düşünüyorum risk analizini. Şu an çalıştığım sektör bisiklet yedek parça ve bisiklet üretimi yapan bir firma. Risk fırsat prosedürü ve iç paydaş dış paydaş olarak risk fırsat planı yapmam yeterli olur mu ? Yada her riski kapsayacak risk değerlendirme prosedürü ve risk değerlendirme planı yapmamız daha mı iyi olur.

Geri