Yeni Uygunsuzluk Denetim/tetkik Raporu

YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM PAKETİ Entegre Yönetim Sistemi Eğitimi ISO 9001 + ISO 14001 + ISO 45001 Bir Arada Kalite, Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği standartlarını tek eğitimde öğrenin. 6 Başarı Sertifikası~20 Saat3 Standart Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Kalite Uzmanı Olun Kurulumdan iç denetime, sürekli iyileştirmeye kadar tüm süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Başarı Sertifikası ile İş Güvenliği Uzmanı Olun Risk değerlendirme, tehlike analizi ve iş kazası önleme süreçlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 27001 Bilgi Güvenliği Başarı Sertifikası ile Bilgi Güvenliği Uzmanı Olun Bilgi varlıklarını koruma, risk analizi ve siber güvenlik kontrollerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Çevre Uzmanı Olun Çevresel etki değerlendirme, atık yönetimi ve sürdürülebilirliği öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ AS 9100 Havacılık & Uzay Kalite Başarı Sertifikası ile Havacılık Sektörüne Açılın Havacılık, uzay ve savunma sektörüne özel kalite yönetim sistemini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Enerji Verimliliği Uzmanı Olun Enerji tüketimini azaltma ve maliyet tasarrufu yöntemlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 10002 Müşteri Şikayetleri Yönetimi Başarı Sertifikası ile Müşteri Memnuniyeti Uzmanı Olun Şikayet kaydından çözüme, memnuniyet ölçümüne kadar süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →

ZenciPsikiyatr

Orgeneral
Moderatör
Üye
Merhaba,

Denetim uygunsuzluklarımı kapattım ve aksiyon etkinliğini kontrol etmek için sadece uygunsuzluklar adına iç tetkik yapmak istiyorum. Tetkik bitiminde rapor hazırlayabilmek için denetim raporu formatı konusunda yardımınıza ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkür ederim.

Neden iç tetkik düşünüyorsunuz DF üzerinden takip edip kapatmanız yeterli. Aşağıda belirttiğim noktaları ihmal etmeyin yeter;

- Kök Nedeni belirtmeyi
- Yapılan Eylemi açıkca yazmayı ve hangi formlardan takip ediyorsanız atıfta bulunmayı
- Yapılan düzeltme uygulamayı etkiliyorsa prosedür yada talimatı revize etmeyi
- Uygunsuzluğum tekrarlanmaması için ne yapılacağını

Neden iç tetkik düşünüyorsunuz DF üzerinden takip edip kapatmanız yeterli. Aşağıda belirttiğim noktaları ihmal etmeyin yeter;

- Kök Nedeni belirtmeyi
- Yapılan Eylemi açıkca yazmayı ve hangi formlardan takip ediyorsanız atıfta bulunmayı
- Yapılan düzeltme uygulamayı etkiliyorsa prosedür yada talimatı revize etmeyi
- Uygunsuzluğum tekrarlanmaması için ne yapılacağını

Uygunsuzluklar için aldığım aksiyonların etkinliğini kontrol etmen gerekiyor dedi denetçi. Normalde tüm dediklerinizi hali hazırda yaptım.

Uygunsuzluklar için aldığım aksiyonların etkinliğini kontrol etmen gerekiyor dedi denetçi. Normalde tüm dediklerinizi hali hazırda yaptım.

Evet, denetçi bize de iç tetkik yapmanız gerekiyor dedi. Açıkçası ben sadece uygunsuzluklarla ilgili tetkik değilde tüm süreçlerin denetlendiği bir iç tetkik yapılacağını düşünmüştüm.

Bizde uygunsuzlukların kapatıldığını teyit etmek için en son iç tetkik yapmıştık. Uygunsuzluk hangi süreçteyse o süreç denetlenip uygunsuzluğun devam etmediğinin kanıtlanması gibi birşey .

Evet, denetçi bize de iç tetkik yapmanız gerekiyor dedi. Açıkçası ben sadece uygunsuzluklarla ilgili tetkik değilde tüm süreçlerin denetlendiği bir iç tetkik yapılacağını düşünmüştüm.
Uygunsuzluk kapatıldıktan sonra tabiki etkinliğinin değerlendirilmesi gerekir ama bunu kayıt formlarıyla, değişiklik yönetimi kayıtlarıyla vs. yapmanız gerekir. İç tetkikle yapın demeleri ilginç, bende bir baş denetçiyim ve uzun yıllardır mesleğin içindeyim ilk defa böyle bir şey duyuyorum.

Daha kolay ve garanti görüyorlar bence . Onlar için de emin olmak için daha somut sanırım.

Daha kolay ve garanti görüyorlar bence . Onlar için de emin olmak için daha somut sanırım.
şimdi şöyle bir durum var daha kolay ve garanti görüyorsa, bunu size tavsiye niteliğinde iletebilir ve rapora da 'iyileştirme fırsatı' olarak yazabilir ancak sizi bundan sorumlu tutamaz ve bunu uygunsuzluğa çeviremez.
Standart maddesini sağlıyorsanız uygunluk için yeterlidir yoksa tabiki her denetçi farklı firmalarda gördüğü iyi örnekleri iyileştirme tavsiyesi olarak sizlere sunabilir.

Sorumlu tutmk değil ki bu . Bu şekilde yapılırsa olur diyorlar. He kabul edeceği başka bir yöntem olursa o da kabul görür denetçi tarafından bence.

Ben açıkcası burada bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum tabiki bu benim düşüncem TSE, SGS, BSI, TUVThuringen, Denetimleri geçirdim hali hazırda bulunan belgelerimiz BSI ve TUV'den geçen Temmuz ve Ekim'in ilk haftası denetimler geçirdim ama uygunsuzluklar hakkında iç tetkik yaptınızmı diye bir soru ile karşılaşmadım bunun yanında tabiki etkinliğini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu geldi ve 8D çalışmaları ile atıf yaptığımız formlar üzerinden etkinlik çalışmalarını kanıt olarak sundum

Sorumlu tutmk değil ki bu . Bu şekilde yapılırsa olur diyorlar. He kabul edeceği başka bir yöntem olursa o da kabul görür denetçi tarafından bence.
peki standardın hangi maddesine istinaden ? Benim de yanlış bildiğim bir şey var ise hatamın üzerine gitmeyim en azından

Bize de nasıl kapattınız diye sormuyorlar minör uygunsuzluk vardı. Görev tanımlarının değerlendirilmesinde uygusnuzluk vardı onun için görev tanımları değerlendirmelerini tamamlayıp üstüne kontrol sürecini talimata ekledik. Sonra da Kontrol amaçlı iç tetkik. Bize sadece iç tetkik ile kontrol edebilrisniz diye öneri verdiler.

Ben açıkcası burada bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum tabiki bu benim düşüncem TSE, SGS, BSI, TUVThuringen, Denetimleri geçirdim hali hazırda bulunan belgelerimiz BSI ve TUV'den geçen Temmuz ve Ekim'in ilk haftası denetimler geçirdim ama uygunsuzluklar hakkında iç tetkik yaptınızmı diye bir soru ile karşılaşmadım bunun yanında tabiki etkinliğini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu geldi ve 8D çalışmaları ile atıf yaptığımız formlar üzerinden etkinlik çalışmalarını kanıt olarak sundum

Bizde belgemizi BSI denetiminden geçirip aldık. Uygunsuzluklar için denetlemem bu pazartesi oldu. 8D ve kanıt dökümanları sunduktan sonra etkinlik takibi için yaptığım denetlemeyi sordu. Rules 5th Edition'a göre ilerledi. Üstelik tüm 8D'lerdeki 8 adımı da doldurup 8D içine form, talimat, prosedür ( revX-Y tarih) diye atıflarını yazmıştım.

Geri