Yasal Ve Diğer Şartlar Takibi

gzddamla

Er
Üye
Merhaba,
Yasal ve diğer şartların takibini nasıl yapıyorsunuz? Ben yasal şart adı, resmi gazete numarası ve tarihi ilgili gereklili/değişiklik, sorumlular gibi kayıtları tutarak yapıyorum ancak 2019 yılı denetimlerinde geliştirilmeli şeklinde öneri almıştık. Ana başlıkları ile ilgili bilgi paylaşımı yapabilecek olan bir arkadaşım varmı?

Merhaba, yasal şartların takibini biz de aynı şekilde yapıyoruz fakat daha detaylı derken neyi kasdettiler acaba, yasal şartlara uygunluğun değerlendirilmesini istediler ise onu biz yarı şekilde takip ediyoruz

Merhaba, yasal şartların takibini biz de aynı şekilde yapıyoruz fakat daha detaylı derken neyi kasdettiler acaba, yasal şartlara uygunluğun değerlendirilmesini istediler ise onu biz yarı şekilde takip ediyoruz
Merhaba,
Uygunluğunu bizde ayrı değerlendiriyoruz. Yılda 2 kez siz kaç kez değerlendiriyorsunuz?
Açıkçası bende düşünüyorum daha ne ekleyebilirim nasıl revize edebilirim diye listeyi ama açıkçası en mantıklısı yine bu şekilde devam etmek. Tam detaylandırarak bir öneri de vermediler açıkçası denetimde :(

Merhaba,
Yasal ve diğer şartların takibini nasıl yapıyorsunuz? Ben yasal şart adı, resmi gazete numarası ve tarihi ilgili gereklili/değişiklik, sorumlular gibi kayıtları tutarak yapıyorum ancak 2019 yılı denetimlerinde geliştirilmeli şeklinde öneri almıştık. Ana başlıkları ile ilgili bilgi paylaşımı yapabilecek olan bir arkadaşım varmı?
Merhaba,

Büyük şirketler genelde lebibyalkin gibi mevzuat takip sitelerini kullanır.
Belkide denetçiniz bu beklentiye girmiş olabilir.

Öte yandan yılda 2 kez kontrol için az bir zamandır.
Ayda 1 defa daha uygun olup,ilgili resmi gazete linkini koyarsınız dosyanıza ve güncelliğini kontrol edersiniz.
Çünkü 3 -4 ay önceki bir değişiklik size sıkıntı oluşturabilir.

İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba,

Büyük şirketler genelde lebibyalkin gibi mevzuat takip sitelerini kullanır.
Belkide denetçiniz bu beklentiye girmiş olabilir.

Öte yandan yılda 2 kez kontrol için az bir zamandır.
Ayda 1 defa daha uygun olup,ilgili resmi gazete linkini koyarsınız dosyanıza ve güncelliğini kontrol edersiniz.
Çünkü 3 -4 ay önceki bir değişiklik size sıkıntı oluşturabilir.

İyi çalışmalar dilerim.

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Aslında ben günlük takip yapıyorum resmi gazeteden ve diğer departmanlardanda bir değişiklik olduğunda tarafıma bildirmelerini talep ediyorum. Ancak tahmin edeceğiniz gibi her departman aynı hasassiyeti göstermiyor bu takiplerde.
Benim bahsettiğim yılda 2 kez ayrıca bir rapor hazırlıyoruz.
Bu seneki denetimlerde belki biraz daha netleştirebilirim bu konuyu denetçiler ile diye ümit ediyorum.

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Aslında ben günlük takip yapıyorum resmi gazeteden ve diğer departmanlardanda bir değişiklik olduğunda tarafıma bildirmelerini talep ediyorum. Ancak tahmin edeceğiniz gibi her departman aynı hasassiyeti göstermiyor bu takiplerde.
Benim bahsettiğim yılda 2 kez ayrıca bir rapor hazırlıyoruz.
Bu seneki denetimlerde belki biraz daha netleştirebilirim bu konuyu denetçiler ile diye ümit ediyorum.
Aslında yaptığınız işlem yeterlidir.
Belki dokümanda görmemişlerdir bu işlemleri ?

Kontrol listesi ile gösterdiyseniz bir sorun olacağını sanmıyorum.

İyi çalışmalar dilerim.

Resmi kanun değişikliklerini takip etmek için ücretli abonelik satınalabilirsiniz.
Yıllık 800-900 lira gibi ücretlere takip ettiğiniz kanunlardaki değişiklikleri mail atan sistemler var.
Bu arada takip için biz ekteki formatı kullanıyoruz.Denetimlerde sorun yaşamadık.Belki işinize yarar.

Ekli dosyalar

• Yasal şartlar-değerlendirme formatı.xlsx
    13.5 KB · Görüntüleme: 123
Resmi kanun değişikliklerini takip etmek için ücretli abonelik satınalabilirsiniz.
Yıllık 800-900 lira gibi ücretlere takip ettiğiniz kanunlardaki değişiklikleri mail atan sistemler var.
Bu arada takip için biz ekteki formatı kullanıyoruz.Denetimlerde sorun yaşamadık.Belki işinize yarar.
Destek için çok teşekkür ederim. Yolladığınız doküman ile elimdeki dokümanı inceleyerek gerekli ise güncellemelerimi yapacağım.
iyi çalışmalar dilerim.

Merhabalar,
bizde bu başlıklarla takip ediyoruz. Ek olarak hangi alandan hangi birimin de takip ettiğini belirtiyoruz listede. Şu departman şu siteden şu kurumdan takip ediyor gibi. Bunun yanında lebibyalkın vb. hizmet veren kurumlar fazlasıyla iş görüyor.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri