Iso 9001:2015

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİNİN DEĞİŞİMİYLE ALAKALI BENCE STANDART MADDELERİ DEĞİŞTİ ISO 9001 2008 GİBİ BİR DENETİM SÖZ KONUSU BİLE DEĞİL

Yönetim Planı, Üst Yönetim için Stratejik Hedeflerin olduğu bir plan olabilir. Süreç hedeflerinin desteklediği üst düzey hedeflerin konulduğu bir plan. (Örnek: Karlılık Oranının %10 dan % 12 ye çıkarılması ve bunun için yapılacak aksiyonlar.) Bununla birlikte yapılacak yatırımlarda bu plan içerisine dahil edilebilir.

Kalite Planı sistemimizde mevcut şuan onu göstersem yeterli olur mu acaba ? peki o dediğiniz yönetim planı nasıl olabilir elinizde örnek varsa paylaşabilir misiniz rica etsem.

Kalite Planı sistemimizde mevcut şuan onu göstersem yeterli olur mu acaba ? peki o dediğiniz yönetim planı nasıl olabilir elinizde örnek varsa paylaşabilir misiniz rica etsem.

Umarım işinize yarar. Burada daha derli toplu olarak üst düzey hedefler önemli. Karlılık gibi, pazar payı gibi, Yeni müşterilere ulaşma, Yeni Ürünler Devreye alma, İç Başarısızlık / Dış Başarısızlık Giderlerinin Ciroya oranı vb gibi gibi göstergeler üst yönetim açısından önemli.

Ekli dosyalar

• PLN.xxx STRATEJIK HEDEFLER rev xx.xls
    182.5 KB · Görüntüleme: 463
mevcut
ta yönetim planım yok fakat yönetim süreçim var bu süreç ISO 9001;2015 standardına göre liderlik kapsamı altında ve üst yönetimin alması ve yönetmesi gereken kavramları desteklemektedir.
yönetim prosesim kurum hedefleri, iç tetkik, politika, ve kurumun kalite sisteminin genel işleyişini sürdürebilmesini sağlamaktadır.

Merhaba
bana acilen toplantıya çağrı formu ve toplantı tutanağı lazım
yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Ekli dosyalar

• Yönetimin Gözden Geçirmesi Toplantı Tutanağı Formu.xlsx
    23.4 KB · Görüntüleme: 289
  • Yönetimin Gözden Geçirmesi Toplantısına Çağrı Formu.xlsx
    16.2 KB · Görüntüleme: 258
Merhaba
bana acilen toplantıya çağrı formu ve toplantı tutanağı lazım
yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Merhaba,
Toplantıya çağrı için outlook üzerinden toplantı gönderebilir ve okundu bilgisini kayıt olarak da gösterebilirsiniz.
Toplantı tutanağı içinse genelde kullandığınız formu kullanabilirsiniz.

merhaba,
standardın 3. maddesini "terimler ve tarifler", el kitabında tanımlarken nasıl yazmamız gerekiyor? tek tek kullanılan tüm terimler yazılacak mı, yoksa standartta yer alan "bu standardın amaçları bakımından ISO 9001:2015 standardında verilen terimler ve tarifler uygulanır" cümlesini yazıp geçmemiz mi gerekir?

merhaba,
standardın 3. maddesini "terimler ve tarifler", el kitabında tanımlarken nasıl yazmamız gerekiyor? tek tek kullanılan tüm terimler yazılacak mı, yoksa standartta yer alan "bu standardın amaçları bakımından ISO 9001:2015 standardında verilen terimler ve tarifler uygulanır" cümlesini yazıp geçmemiz mi gerekir?

Örnek olarak aşağıdakileri kullanabilirsin
3. TARİFLER ve KISALTMALAR

3.1.TARİFLER
Tedarikçi :
Kuruluşa hammadde ve yardımcı malzeme temin eden firma.
Müşteri : Kuruluşun ürün yada hizmet verdiği firma

3.2.KISALTMALAR
KYS :
Kalite Yönetim Sistemi
PR : Prosedür
FR : Form
TL :Talimat
KEK : Kalite El Kitabı
OEK : Organizasyon El Kitabı
SEK : Süreç El Kitabı
MD. : Müdür
YRD. : Yardımcı
vb gibi

Tarifler ve kısaltmalar kısmına el kitabı ile ilgili gereklilik bulunmamaktadır.

Tarifler kısmı standarta bahsedilen kısaltmaların açıklamalarını kapsamaktadır.

Örnek olarak aşağıdakileri kullanabilirsin
3. TARİFLER ve KISALTMALAR

3.1.TARİFLER
Tedarikçi :
Kuruluşa hammadde ve yardımcı malzeme temin eden firma.
Müşteri : Kuruluşun ürün yada hizmet verdiği firma

3.2.KISALTMALAR
KYS :
Kalite Yönetim Sistemi
PR : Prosedür
FR : Form
TL :Talimat
KEK : Kalite El Kitabı
OEK : Organizasyon El Kitabı
SEK : Süreç El Kitabı
MD. : Müdür
YRD. : Yardımcı
vb gibi
teşekkür ederim :)

merhaba,

Ekli dosyalar

• ISO 9001;2015 KEK1.xlsx
    141.1 KB · Görüntüleme: 366
merhaba,
YGG toplantı raporu ve İç Tetkik örneklerine ihtiyacım var yardımcı olabilir misiniz? 2015 versiyonuna göre olacak.

Merhabalar,
Ben de 9001:2015 revizyon denetimine kısa bir süre içinde gireceğim. Süreçlerimin risk değerlendirmelerini yapmaya başladım. İlk defa yaptığım için biraz sıkıntılı. Bu sebeple yardımlarınızı rica ediyorum. Tasarım, Teklif ve Sipariş Süreci Risk Değerlendirme elinizde örnek çalışma var ise paylaşırsanız memnuniyet duyarım. Teşekkürler

Merhabalar,
Ben de 9001:2015 revizyon denetimine kısa bir süre içinde gireceğim. Süreçlerimin risk değerlendirmelerini yapmaya başladım. İlk defa yaptığım için biraz sıkıntılı. Bu sebeple yardımlarınızı rica ediyorum. Tasarım, Teklif ve Sipariş Süreci Risk Değerlendirme elinizde örnek çalışma var ise paylaşırsanız memnuniyet duyarım. Teşekkürler
Risk analizine başlayabildiniz mi?

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri