Merhaba Gamze Hanım,
Ürün denetimi VDA 6.5 e göre yıllık olarak firmanızda bulunan belirli ürün gruplarına yapılan denetimdir.
Sizden beklenti firmanızda üretilen tüm referans grupları için belirli bir ürün denetim planı oluşturup bu ürünlere denetim yapmanızdır.
Tavsiye olarak firmanızda üretilen tüm ürünler için plan oluşturmanız ve hepsine ürün denetimi yapmanızdır.
Ürün denetimi formatını kendiniz oluşturabilirsiniz.Formatta üründe bulunan tüm teknik özellikler ölçüler ambalaj tipi yardımcı komponentler belirtilmelidir.
Denetim yaparken teknik resimdeki tüm ölçüler yazmalıdır.Ayrıca VW grupu ile çalışıyorsanız D/TLD parçası ise ayrı bir formatta değerlendirilmelidir.
Final kontrol kesinlikle ürün denetiminin yerine geçmez.Ürün denetimi çok ayrı bir prosesdir.
Ürün denetimi için size ayrıca bir tavsiye  firmanızda 1 veya 2 kişinin VDA 6.5 eğitimine katılmalı.İnternetten araştırabilirsiniz eğitimleri.VDA QMC onaylı MBT danışmanlık veriyor eğitimleri.
Ürün denetimi  depodan  alınan 5 ürün için yıllık olarak yapılır.Firmanızda üretilen kaç referans var ise yıllık olarak ürün denetim planına uyacak şekilde denetim yapmalısınız.
Planda ürün referans adı proje kodu ve müşteri ile beraber yukarıda günlük olarak sutünların yanına P/G(P=PLANAN G=GERÇEKLEŞEN) basit bir excell formulü ile ibaresi koyabilirsiniz.