Vda 6.3

Merhaba Anıl Bey,
Şirketim elektronik kart üretimi yapıyor. Müşterimiz VDA denetimine gelecek. Muhtemelen ilk denetimden kalacağız. En azından neyle karşı karşıya olduğumuzu görebilmemiz için hazırlık yapmak istiyorum. Bu konuda yonlendirebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Eposta adresim [email protected]

Merhaba,

Mail yolu ile dönüş sağlayacağım.

VDA 6.3 ürün ve süreç denetimi ile ilgili nasıl bir yardım istiyorsunuz? VDA 6.3 2016 QMC onaylı denetçiyim.Sormak istediklerinizi açık bir şekilde yazabilirsiniz.
Anıl Bey merhaba medikal elektronik cihaz üretimi yapan bir firmayız proseslerimiz için kontrol listesini VDA 6.3 formatında uygulamak istiyorum hazırlanmış örnek formlar hoşuma gitti lakin herkes farklı bir değerlendirme yapmış bi form da risklerine göre puanlardırmış bi form da varlığı yokluğu üzerinden puan verilmiş sizden ricam bunu sisteme nasıl entegre edebilirim birde hazırlamış olduğunuz proses kartlarınız mevcut mu? proses kartlarını prosesi tanıttım iş akışını çizdim sürecin adımlarını yazdım süreç risklerini belirttim fayda/zarar analizi yaptım ölçüm,düzeltici faaliyet ve iyileştirme hakkında bir şey yazmadım nasıl bir şey yapmamı önerirsiniz? Teşekkür ederim [email protected]

M
Anıl Bey merhaba medikal elektronik cihaz üretimi yapan bir firmayız proseslerimiz için kontrol listesini VDA 6.3 formatında uygulamak istiyorum hazırlanmış örnek formlar hoşuma gitti lakin herkes farklı bir değerlendirme yapmış bi form da risklerine göre puanlardırmış bi form da varlığı yokluğu üzerinden puan verilmiş sizden ricam bunu sisteme nasıl entegre edebilirim birde hazırlamış olduğunuz proses kartlarınız mevcut mu? proses kartlarını prosesi tanıttım iş akışını çizdim sürecin adımlarını yazdım süreç risklerini belirttim fayda/zarar analizi yaptım ölçüm,düzeltici faaliyet ve iyileştirme hakkında bir şey yazmadım nasıl bir şey yapmamı önerirsiniz? Teşekkür ederim [email protected]

Mehmet Bey merhaba,

Geç dönüşüm için kusura bakmayın.VDA 6.3 2016 soru listesine göre denetim yapabilirsiniz.Zaten ilgili soru listesinin hazır formatı mevcut ilgili siteden satın alıyorsunuz.
VDA 6.3 soru listesi ve şablonu tektir puanlandırmasıda VDA 6.3'e göre yapılır diğer puanlandırma sistemlerinin VDA 'da geçerliliği yoktur.

M

Mehmet Bey merhaba,

Geç dönüşüm için kusura bakmayın.VDA 6.3 2016 soru listesine göre denetim yapabilirsiniz.Zaten ilgili soru listesinin hazır formatı mevcut ilgili siteden satın alıyorsunuz.
VDA 6.3 soru listesi ve şablonu tektir puanlandırmasıda VDA 6.3'e göre yapılır diğer puanlandırma sistemlerinin VDA 'da geçerliliği yoktur.

estafirullah Anıl Bey çok teşekkür ederim cevabınız için

Ekli dosyalar

• VDA 6-3 2016 SORULAR.docx
    92.3 KB · Görüntüleme: 102
  • VDA6.3 denetim değerlendirme.xlsx
    60.5 KB · Görüntüleme: 91
  • VDA6.3 denetim soru listesi.xls
    142 KB · Görüntüleme: 99
ürün denetimi ve proses denetimi farkı nedir. Proses denetimi de parça üzerinden mi yapılmaktadır.

Merhaba Gamze Hanım,
Ürün denetimi VDA 6.5 e göre yıllık olarak firmanızda bulunan belirli ürün gruplarına yapılan denetimdir.
Sizden beklenti firmanızda üretilen tüm referans grupları için belirli bir ürün denetim planı oluşturup bu ürünlere denetim yapmanızdır.
Tavsiye olarak firmanızda üretilen tüm ürünler için plan oluşturmanız ve hepsine ürün denetimi yapmanızdır.
Ürün denetimi formatını kendiniz oluşturabilirsiniz.Formatta üründe bulunan tüm teknik özellikler ölçüler ambalaj tipi yardımcı komponentler belirtilmelidir.
Denetim yaparken teknik resimdeki tüm ölçüler yazmalıdır.Ayrıca VW grupu ile çalışıyorsanız D/TLD parçası ise ayrı bir formatta değerlendirilmelidir.
Final kontrol kesinlikle ürün denetiminin yerine geçmez.Ürün denetimi çok ayrı bir prosesdir.
Ürün denetimi için size ayrıca bir tavsiye firmanızda 1 veya 2 kişinin VDA 6.5 eğitimine katılmalı.İnternetten araştırabilirsiniz eğitimleri.VDA QMC onaylı MBT danışmanlık veriyor eğitimleri.
Ürün denetimi depodan alınan 5 ürün için yıllık olarak yapılır.Firmanızda üretilen kaç referans var ise yıllık olarak ürün denetim planına uyacak şekilde denetim yapmalısınız.
Planda ürün referans adı proje kodu ve müşteri ile beraber yukarıda günlük olarak sutünların yanına P/G(P=PLANAN G=GERÇEKLEŞEN) basit bir excell formulü ile ibaresi koyabilirsiniz.
ürün denetimi ve proses denetimi farkı nedir. Proses denetimi de parça üzerinden mi yapılmaktadır.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri